Miten ihastuttava Olotilasi onkaan, kun voit ehdottomalla varmuudella tunnistaa oman Olemassaolosi ja sen syyn sekä oivaltaa täydellisesti, mitä kaikkea oikein olet. Esther ja Jerry Hicks Tunteiden mahtava voima
Copyright © Esther ja Jerry Hicks 2007 ja Kustannus Oy Taivaankaari 2012

Luku 3

Maailmankaikkeus jatkaa laajenemistaan sinun kauttasi

Olit siis (ja olet yhä edelleen) osa Aineetonta Alkulähteen energiaa ja heijastit Aineettomasta lähtökohdastasi käsin osan tietoisuuttasi fyysiseen kehoosi. Niinpä olet nyt parhaillaan tutkimassa tämän Ajatusten eturintamassa olevan aika-paikka-todellisuuden ihastuttavia yksityiskohtia ja vastakohtaisuuksia.

Eläessäsi nyt fyysisessä kehossasi sinua ympäröivät aivan ihastuttavat, toisenlaiselle elämänkokemukselle ominaiset yksityiskohdat, joita voit tulkita fyysisten aistiesi avulla. Kun elät arkista elämääsi päivä päivältä ja jakso jaksolta, oman henkilökohtaisen elämäsi arvoitusten ratkominen saa maailmankaikkeuden laajenemaan yhä vain enemmän.

Kun havainnoit maailmaasi, näet sen omien silmiesi läpi, kuulet sen omien korviesi kautta ja haistat, maistat ja kosketat sitä omien tulkitsevien aistiesi avulla. Et siis toisin sanoen voi tehdä muuta kuin nähdä maailman omasta henkilökohtaisesta ja tärkeästä näkökulmastasi käsin. Havainnoidessasi maailmaa luonnollisesti omasta näkökulmastasi käsin sinussa syntyy väistämättä uusia mielitekoja ja toiveita sellaisista asioista, jotka sinun kannaltasi voisivat olla vieläkin paremmin. Toisin sanoen keksit parannuksia nimenomaan sen vuoksi, että tarkastelet maailmaa juuri omalta itsekkäältä näkökannaltasi.

Harva fyysisellä tasolla elävistä ystävistämme pitää itsekkyydestä, mutta tämä johtuu siitä, että he ovat käsittäneet väärin yhden elämän perusperiaatteista. Et pysty olemaan mitään muuta kuin itsekäs, sillä et kerta kaikkiaan kykene tarkkailemaan, havaitsemaan tai olemaan olemassa mitenkään muuten kuin toimimalla omasta näkökulmastasi käsin. Kaikki Tietoisuuden osaset, jopa yksisoluiset eliöt, kykenevät tekemään havaintoja. Ne toimivat niin siitä alati muuttuvasta itsekkäästä näkökulmasta käsin, jota ne kyseisellä hetkellä edustavat.

Luot ilman sanojakin

Kun koet elämäsi varrella omia henkilökohtaisia kokemuksia ja tarkkailet niitä kokemuksia, joita toiset käyvät läpi, näet usein myös sellaisia asioita, joita selvästikään et halua kokea. Joka kerran kun näin tapahtuu, sinulle kirkastuu entistä selvemmin, mitä oikein haluat. Toisinaan kokemus saattaa olla niin dramaattinen, että ilmoitat selkein sanoin: "En tahdo kokea mitään tuollaista! Mutta nyt ymmärrän, että haluankin sen sijaan..."

Jouduttuasi ensin kohtaamaan sen, mitä et halua, ymmärrät aina paremmin sen, mitä oikeasti haluat. Huomasitpa sitä sitten tai et, synnytät kuitenkin joka päivä ja kaiken aikaa yhä uusia toiveita, jotka sikiävät niistä pienistä yksityiskohdista, joita kohtaat päivittäin eläessäsi Ajatusten eturintamassa.

Useimmat ihmiset eivät ole tietoisia tästä laajenemisprosessista. Useimmat eivät usko sillä olevan mitään erityistä merkitystä omassa elämässä vielä silloinkaan, kun he lukevat asiaa koskevan selostuksen. Mutta siitä Aineettomasta näkökulmasta, joka sinulla oli ennen kuin synnyit fyysiseen kehoosi, pidit koko ajatusta hyvin kiehtovana. Itse asiassa mikään muu ajatus ei tuntunut sinusta yhtä innostavalta, koska ymmärsit, että koko maailmankaikkeuden laajeneminen tapahtuu juuri sillä tavalla. Tiesit, että Ajatusten eturintaman kokemuksesi Maa-planeetalla innoittaisi sinua aivan kirjaimellisesti laajenemaan, ja tiesit myös, että juuri tämä aika-paikka-todellisuuden tarjoama kutkuttava vastakohtaisuus oli se ainesosa, joka tekee Ikuisuudesta päättymättömän. Tuosta Aineettomasta katsantokannastasi käsin pystyit tietenkin näkemään tämän luomisen ja laajenemisen muodostaman kokonaiskuvion, ja siksi haluammekin muistuttaa sinua jälleen siitä.

Sisimmässä olemuksessasi suorastaan virtaa uusia toiveita

Uudet toiveesi syntyvät siitä vastakohtaisuudesta, jota kohtaat elämässäsi – olitpa sitten siitä tietoinen tai et. Sillä aina silloin kun opit tietämään, mitä et halua, sinussa syntyy kirkas ja laajempi ajatus siitä, mitä mieluummin haluat, ja niin Sisin olemuksesi (tai sisäinen Alkulähteesi) kääntää jakamattoman huomionsa tuohon uuteen, laajentuneeseen ajatukseen!

Paljastamme nyt, mikä on kaikkein tärkeintä sekä tässä luomistarinassa että sinun omassa osallisuudessasi luomiseen fyysisenä ihmisenä, joka elää Ajatusten eturintamassa: Sillä hetkellä, kun uusi ja parempi ajatus elämästä versoo parhaillaan elämäsi elämän pohjalta, voit joko mukautua siihen – tai vastustaa sitä. Juuri tuo valinta, jonka sillä hetkellä teet, on oikeastaan tämän kirjan ydin. Ja mikä vielä tärkeämpää, siinä on kyse myös oman elämäsi ilosta (tai kurjuudesta), sillä juuri tuolla ratkaisevalla valinnalla määrität, suotko itsellesi riemukkaasti luvan olla Sinä (vai et).

Niinpä ymmärsit ja hyväksyit Aineettomasta (tai Alkulähteen) näkökulmastasi käsin innokkaasti ennen syntymistäsi fyysiseen kehoosi, että:

  • keskittyisit elämään fyysisessä kehossa,
  • tulisit elämään lukuisien vastakohtaisuuksien keskellä,
  • se vastakohtaisuus, jonka kohtaisit, auttaisi uusia kehittyviä ja laajenevia ajatuksia syntymään sisimmässäsi,
  • laajempi, Aineeton osa sinua (Sisäinen olemuksesi) ottaisi uudet ajatukset avosylin vastaan ja toimisi kirjaimellisesti niiden värähtelyllisenä vastineena.

Ajatus edeltää aina ilmentymistä

Jotta voidaan luoda jotakin, tarvitaan ensin ajatus. Kaikki ne asiat tai esineet, joita näet ympärilläsi, olivat joskus pelkkiä ajatuksia tai ideoita – eli värähtelytasolla olevia käsitteitä, jotka vähitellen kehittyivät siksi, mitä kutsut fyysiseksi todellisuudeksi.

Kun olemme minkä tahansa luomuksen kaikkein kauimmaksi ulottuvalla reunalla, meidän on mahdotonta nähdä kyllin kauas taaksepäin voidaksemme ymmärtää sen alkua. Kaikki se, mikä on nyt olemassa todellisessa tai ilmentyneessä muodossa, oli aikanaan pelkkä idea. Sitä ajateltiin kyllin pitkään, jotta se Vetovoiman lain mukaan saavutti sen kypsyyden, jossa se nyt on. Ilman tätä luomisprosessia mikään ei muutu olemassa olevaksi.

Planeettanne sai alkunsa Aineettomassa maailmassa jo kauan ennen kuin ihmisiksi kutsumanne olennot astelivat sen pinnalla. Ja kun se olento, jota ihmiset kutsuvat Alkulähteeksi, langetti Aineettoman keskittymisensä tuon idean ylle, oli huikea Ajatusten eturintaman aika-paikka-todellisuutenne luotu. Aina ensin on ajatus, ja kun mille tahansa asialle uhrataan enemmän ajatuksia, se alkaa luoda itselleen muotoa – ja lopulta se ilmentyy siinä tilassa, mitä ihmiset kutsuvat "todellisuudeksi". Kun te elätte fyysisessä kehossanne – Alkulähteeksi kutsumanne olennon ilmentyneinä laajentumina – te jatkatte ajatustenne avulla edelleen planeettanne ja sillä olevan elämän luomista. Tämä ei oikeastaan eroa lainkaan planeetan itsensä luomisesta.

Kun tiedät, mitä et halua, ymmärrät selkeämmin, mitä haluat, ja siten elämässäsi kohtaamasi vastakohtaisuudet synnyttävät paranneltuja ajatuksia. Seuloessasi elämäsi kokemuksia päivä päivältä ja hetki hetkeltä sinusta sinkoaa jatkuvana ryöppynä värähtelyä (kutsumme sitä toiveiden ilotulitukseksi). Jokaisen toiveraketin myötä sisälläsi oleva Alkulähde – se Alkulähde, josta sinä olet lähtöisin ja joka on edelleen keskittynyt Aineettomaan näkökulmaan – keskittyy tarkkaavaisesti tähän elämän vastalaajentuneeseen versioon ja muuttuu vähitellen siksi. Ja koska tämä päättymätön prosessi, jossa sinä elät elämääsi ja jossa tulet aina vain uusiin ja parempiin johtopäätöksiin siitä, mitä kulloinkin haluat (sekä puhutulla että äänen lausumattomalla tasolla), jatkuu, niin laajempi ja Aineeton osa sinua laajenee yhä vain edelleen.

Erilaisiin parannuksiin liittyvät toiveesi, unelmasi, aikomuksesi ja ajatuksesi ovat talletettuina eräänlaiselle "värähtelytilille". Jos niin haluat, tuota tiliä säilytetään sinua varten. Siitä huolehditaan ja sitä vaalitaan puolestasi jotta voisit jonain päivänä nostaa sieltä saatavasi. Sitä ei pelkästään pidetä yllä sinua varten, vaan laajempi osa sinua on jo muuttunut siksi ja kutsuu fyysistä olemustasi puoleensa jatkuvasti ja ikuisesti. Niinpä todellisuudessa tapahtuukin nyt niin, että Aineeton olemuksesi pyytää fyysistä olemustasi astumaan esiin, jotta voisit toteuttaa alulle panemasi idean. Kaikkein puhtaimmassa ja vastustamattomimmassa muodossaan voit aistia tämän kutsun voimakkaana intohimon tai innostuksen tunteena.

Siten kaikkein tärkein kysymys kuuluukin: Annatko itsellesi mahdollisuuden liittyä osaksi tuota oman Itsesi juuri luotua ja vasta laajentunutta versiota? Vastaus tähän elintärkeään kysymykseen piilee siinä, miltä sinusta kulloinkin tuntuu. Mitä paremmalta sinusta tuntuu, sitä paremmin sallit Yhteyden, ja mitä pahemmalta sinusta tuntuu, sitä voimakkaammin estät tai vastustelet tuota Yhteyttä.

Kun tunnet rakkautta tai iloa – tai mitä tahansa myönteistä tunnetta – olet aivan kirjaimellisestikin se oman itsesi laajentunut versio, joksi elämäsi on sinut muokannut. Jos taas tunnet pelkoa, vihaa tai epätoivoa – tai mitä tahansa kielteistä tunnetta – et sillä hetkellä (johtuen jostakin seikasta, jolle olet antanut huomiosi) salli itsesi olla oman itsesi uusi ja laajentunut versio. Et siis toisin sanoen anna fyysisen olemuksesi pysytellä sisimmän olemuksesi kehityksen tahdissa.


Takaisin