Me pyrimme synnynnäisesti päsemään kohti Jumalaa. Mutta se magneetti, joka johdattaa meitä henkisellä matkallamme, ei sijaitse aivoissamme vaan sydämessämme. Joan Borysenko Sielun kompassi
Copyright © Diana Cooper 1996 ja 2009 sekä Kustannus Oy Taivaankaari

Luku 1

Mitä enkelit oikein ovat?

"Mitä enkelit tarkkaan ottaen ovat", kysyin kolmelta edessäni seisovalta enkeliltä istuessani vuoteeni laidalla pyyhkeeseen kietoutuneena sen jälkeen, kun ne olivat ilmestyneet minulle kesken kylpemiseni.

Enkelioppaani kertoi minulle, että enkelit ovat korkealle kehittyneitä henkisiä olentoja. Hän sanoi, että Alkulähde (tai Jumala) nimittää enkeleitä oppaiksi, suojelijoiksi sekä hänen luomistyössään toimiviksi avustajiksi ja käyttää niitä myös sanansaattajinaan.

Suurin osa ihmisistä ei ole aivan niin pitkälle kehittyneitä henkiä, vaan he ovat ottaneet itselleen fyysisen kehon voidakseen kokea elämää täydesti maapallolla.

Kaikki olennot ja asiat koostuvat värähtelystä. Mitä raskaampi värähtely, sitä tiheämpi tai kiinteämpi esine tai olento. Tästä syystä tuoleja, pöytiä ja ihmisiä voi nähdä ja koskettaa.

Enkeleiden värähtely on kevyempää ja nopeampaa, joten ne ovat meille ihmisille yleensä näkymättömiä.

Ne ovat sukupuolettomia olentoja, joilla ei ole lainkaan seksuaalisia tarpeita, koska niiden naisellinen ja miehinen energia ovat täydellisessä tasapainossa keskenään. Kun kumpaa tahansa sukupuolta edustavan ihmisen naisellinen ja miehinen energia pääsee täydelliseen tasapainoon, hänen seksuaaliset halunsa lakkaavat. Ainoastaan hyvin harvat ihmiset saavuttavat tämän tason, ja siitä syystä selibaatti on useimmille ihmisille niin vaikeaa. Ne jotka joutuvat ponnistelemaan pystyäkseen olemaan selibaatissa, eivät selvästikään ole siihen valmiita.

Entä mille tasolle enkelit sitten sijoittuvat henkisellä asteikolla? Yleisesti ottaen niiden värähtelytaajuus on paljon nopeampi kuin meidän, vaikka ihmisten tavoin niidenkin henkisen kehityksen taso vaihtelee.

Ihmiset kulkevat yhtä kehityspolkua pitkin ja enkelit toista, sillä enkelit ovat lähtöisin Jumalan sydämestä, kun taas ihmiset ovat peräisin hänen mielestään. Minulta kysytään usein, voiko ihmisestä tulla enkeli. Ja joka kerta kun kysyn tätä asiaa omalta oppaaltani, vastaus on selkeä "ei".

Minun enkelioppaani kertoi, että jotkut enkelit ovat täällä palvellakseen ja auttaakseen ihmiskuntaa. Myös kissat ja monet muutkin eläimet auttavat usein ihmisiä, vaikka niilläkin on oma erilainen kehityspolkunsa.

Ihmisen sielua ei tavallisesti hyödyttäisi palata Maan pinnalle koirana, eikä myöskään delfiinin kasvua jouduttaisi sen syntyminen ihmiskehoon. Niinpä enkelit, delfiinit, ihmiset, koirat ja kaikki muutkin olennot jatkavat yleensä henkistä kasvuaan omilla kehityspoluillaan, ja osa niiden kasvusta tapahtuu kanssakäymisessä muiden lajien edustajien kanssa.

On olemassa monia eri enkelilajeja – aivan kuten on olemassa erilaisia ihmisrotujakin – ja ne kaikki oppivat asioita ja kasvavat omalla tavallaan. On enkeleitä, jotka omistautuvat parannustyölle, ja toiset taas edistävät rauhaa, rakkautta, onnellisuutta tai jotakin muuta ominaisuutta.

Enkelit osallistuvat jokaisen pariskunnan vihkiseremoniaan. On olemassa sitoutumista edistäviä enkeleitä, ja niiden lisäksi on olemassa iloon, rakkauteen, rauhaan, juhlistamiseen ja moniin muihin asioihin keskittyneitä enkeleitä. Niiden tehtävä on auttaa paria ja rohkaista heitä pysymään yhdessä. Vaikka aviopari eroaisi, heidän enkelinsä voivat silti yrittää saattaa heidät takaisin yhteen. Tämä on eräs niistä syistä, joiden vuoksi tarvitaan myös eroseremoniaa: sen avulla nämä enkelit voidaan vapauttaa tehtävästään. Ja toki meillä kaikilla on ikioma suojelusenkelimme, johon muodostamme yhteyden jo syntyessämme – tai toisinaan jo hedelmöityshetkellä – ja joka pysyttelee aina lähellämme. Aivan kuten henkioppaistamme, myös suojelusenkeleistämme tulee meille vain niin läheisiä kuin itse sallimme. Usein omat voimakkaasti vaihtelevat värähtelymme tai tunteemme estävät niitä pääsemästä luoksemme ja kietomasta meitä syleilyynsä.

On olemassa pieniä enkeleitä, jotka huolehtivat pikkuasioista. On myös valtavan isoja enkeleitä, joilla on suunnattoman suuri energia ja jotka valvovat laajempia, universaaleja projekteja.

Kirkkojen ja katedraalien lähistöllä on poikkeuksetta aina enkeleitä. Niitä on myös läsnä tilaisuuksissa, joihin ihmiset kokoontuvat uskonnollisissa tai henkisissä tarkoituksissa. Enkelit kerääntyvät mielellään maailman voimapaikkoihin, jotka ovat useimmiten erityisen kauniita, ja siellä niiden läsnäolon voi suorastaan tuntea.

Suurimmat enkelit ovat vastuussa valtavista vuorialueista, metsistä, tähdistä ja auringoista. Myös avaruudessa on valtaisia enkeleitä. Kautta aikojen, jo aivan varhaisimmista ajoista lähtien, ovat taiteilijat joko tietoisesti tai tiedostamattaan virittäytyneet enkelten taajuudelle ja kuvanneet kaikenlaisia enkeleitä maalauksissaan ja veistoksissaan.

Ja enkelit kyllä laulavat. Ei ole mikään sattuma, että ihmiset puhuvat enkelikuoroista. Kautta koko historian ovat mystikot ja henkiset opettajat kyenneet näkemään ja kuulemaan enkeleitä ja välittäneet niistä tietoa sellaisille ihmisille, jotka ovat valmiita kuulemaan. Enkelit luovat jumalallista, taivaallista musiikkia, joka koostuu pääosin sävelistä, jotka eivät ole ihmiskorvin kuultavissa. Siitä huolimatta tuo taivaallinen ääni vaikuttaa meihin. Se kohottaa mieltämme sekä innoittaa ja parantaa meitä. Nuo sävelet koskettavat olemuksemme kaikkia soluja ja muuttavat meitä, olimmepa siitä tietoisia tai emme.

Se tosiseikka, että enkelit kulkevat täällä joukossamme, avaa tietoisuutemme portit yhä suuremmille mahdollisuuksille. Nykyisin niitä on sitä paitsi täällä enemmän kuin koskaan aikaisemmin maapallon historiassa. Tämä johtuu siitä, että planeettamme on saavuttanut kriittisen pisteen. Olemme riistäneet sitä ja ympäröineet sen kielteisyytemme lähes läpitunkemattomalla voimalla. Luoja on julistanut, että tämä ei voi enää jatkua. Meidän ei saa antaa tuhota kaunista maapalloa. Se johtaisi epätasapainotilaan koko maailmankaikkeudessa.

Niinpä ihmisten on nyt kohotettava tietoisuutensa tasolle, jossa he kunnioittavat sekä Maata, luontoa, kaikkia eläinlajeja että itseään – tai sitten heidän on vain yksinkertaisesti lähdettävä pois.

Enkelit kerääntyvät nyt tänne, jotta ne voisivat auttaa meitä kohottamaan tietoisuudentasoamme.

Takaisin