Löydämme yhä enemmän ihmisiä, jotka ovat onnellisia, mutta jotkut kyselevät silti onnensa keskelläkin, mikseivät he voi olla onnellisia. Onni on sielun ylentämistä. Sinulla on kaikki tarvitsemasi, elä Sylvia Browne Keskusteluja toisen puolen kanssa
© 1994 & 2006 Dr. Joshua David Stone ja Kustannus Oy Taivaankaari

Luku 9 Alitajunnan ohjelmointi

Koska olen jo edellisissä luvuissa puhunut voimalauseista, lienee paikallaan, että selvitän vähän perusteellisemmin, mistä voimalauseissa ja mielikuvaharjoituksissa on kyse ja miten niitä voi käyttää hyväkseen. Voimalause on todellisuudessa asenne. Jokainen ajattelemasi ajatus, niin myönteinen kuin kielteinenkin, on voimalause. Jokainen lausumasi sana on voimalause. Jokainen tekemäsi teko on voimalause. Tämä on totta, koska kaikki juontaa juurensa ajatuksiisi. Ajatuksesi luovat todellisuutesi.

Psykologisessa ja parantamistarkoituksessa käytetyt voimalauseet ovat väitteenomaisia lausumia, joiden tarkoituksena on synnyttää toivottuja tunteita tai käyttäytymistä alitajunnassa. Tästä esimerkkinä on oman voiman kehittämiseen ja suojaavan kuplan luomiseen tarkoitetut voimalauseet, jotka jo esiteltiin aiemmin tässä kirjassa.

Aina kun harjoitat myönteistä ajattelua, teet voimalauseita. Tässä luvussa esiteltyjen voimalauseiden tarkoituksena on auttaa sinua kehittämään itsessäsi tiettyjä olennaisia asenteita, jotka liittyvät mielikuviisi ja käsityksiisi omasta itsestäsi.

Jatkuva kielteisten ajatusten syrjään työntäminen oman voiman avulla ja uusien, myönteisten voimalauseiden toistaminen on avain alitajuisen mielen uudelleenohjelmointiin.

Kielteisten ajatusten syrjään työntäminen on kuin jättäisi kasvin kastelematta: kielteinen ajatus ei saa energiaa ja niin se kuihtuu ja kuolee pois. Toistuva myönteisten ajatusten ja voimalauseiden ajatteleminen kastelee uusia siemenvaiheessa olevia ajatuksia alitajunnan maaperässä ja auttaa niitä kasvamaan. Käyttääkseni toista vertauskuvaa, kyse on kuin kasettinauhurista, joka äänittää uuden ohjelman vanhan päälle.

Uudelleenohjelmoinnin menetelmiä

Kokeile kaikkia seuraavia menetelmiä alitajuntasi ohjelmoimiseksi ja valitse niistä itsellesi sopivimmat.

1. Voimalauseet

Voimalause on voimakas, myönteinen väitteenomainen lausahdus, joka kertoo jonkin asian olevan jo tietyllä tavalla! Voimalausetta toistetaan säännöllisesti, kunnes se on täysin ohjelmoitunut alitajuntaan ja siitä on tullut omassa elämässä todellisuutta.

2. Julistukset

Julistus on ääneen lausuttu voimalause.

3. Luovat mielikuvat

Luovassa kuvittelussa käytetään sellaisia mielikuvia, joissa jokin toivottu lopputulos on jo saavutettu. Luovat mielikuvat toimivat voimalauseiden tapaan suorina ehdotuksina alitajunnalle, ja kuvat ovat ehkäpä vieläkin voimakkaampia vaikutukseltaan kuin sanat.

4. Päiväkirjat

Kirjoita voimalauseesi muistiin päiväkirjaasi, sillä se on erityisen tehokas tapa alitajunnan uudelleenohjelmoimiseksi. Lauseen fyysinen kirjoittaminen ylös

paperille tekee ajatuksesta käsin kosketeltavamman ja muodoltaan vakaamman. Voit muuttaa voimalauseidesi muotoa sitä mukaa, kun uusia ja parempia sanoja tulee mieleesi.

5. Voimalausekortit

Kirjoita voimalauseesi lappusille tai korteille ja kiinnittele niitä ympäri kotiasi ja työpistettäsi. Tämä on hyvin tehokas menetelmä. Laita voimalausekortteja näkyviin sänkysi vierelle, kiinnitä niitä peiliin, kylpyhuoneeseen, jääkaapin oveen, autoosi, lompakkoosi ja työpöydällesi. Laput muistuttavat sinua toistelemaan voimalauseita, mikä puolestaan jouduttaa asioita.

6. Voimalausekävely

Mene kävelylle! Voimalausekävely kuuluu omiin suosikkeihini. Kävelen niin kauan kuin minusta tuntuu hyvältä ja vakuuttelen voimalausein alitajunnalleni, miten kaikki on jo toivomallani tavalla. Alitajuinen mieli ilmentää elämääsi kaiken, mitä kerrot sille, olipa se kielteistä tai myönteistä. Voimalauseiden ja myönteisten mielikuvien arvo on ilmeinen, sillä ellet ajattele ja kuvittele myönteisiä asioita, teet juuri päinvastoin.

7. Rytmiset toistot

Toista voimalauseitasi tahdissa samalla kun teet fyysisiä harjoituksia. Tämä on erittäin hyvä ohjelmointimenetelmä ja se auttaa sinua keskittämään mielesi harjoitellessasi.

8. Kolme ääntä

Lausu voimalauseesi ensimmäisessä, toisessa ja kolmannessa persoonassa. Esimerkiksi: minä, Joshua, olen täydellisen terve; sinä, Joshua, olet täydellisen terve; Joshua on täydellisen terve.

Tämä menetelmä on erityisen hyödyllinen, jos aiot äänittää voimalauseesi.

9. Kielteinen-myönteinen-puhdistukset

Piirrä paperiarkin keskelle viiva. Kirjoita yksi voimalause sivun toiselle puolelle. Odota sitten hetki ja kuuntele, tuleeko mieleesi mitään ajatuksia, jotka ovat myönteistä voimalausettasi vastaan. Kirjoita ylös kielteiset ajatukset, jotka nousevat alitajunnastasi.

Muuta seuraavaksi jokainen kielteinen ajatus myönteiseksi voimalauseeksi. Merkitse myös muistiin kaikki kielteiset ajatukset, jotka nousevat mieleesi, kirjoitettuasi uuden, myönteisen voimalauseen. Muuta kaikki kielteiset ajatukset myönteisiksi lauseiksi. Jatka tällä tavoin, kunnes mieleesi ei nouse enää yhtäkään kielteistä ajatusta. Sinulla on nyt lista voimalauseita, jotka kohdistuvat erityisesti niihin oppiläksyihin, joita olet tullut tähän elämään oppimaan. Tämä menetelmä on hyödyllinen siitäkin syystä, että sen avulla opit tekemään itse omat voimalauseesi, mikä puolestaan on olennainen taito.

10. Peilit

Katso itseäsi peilistä joka päivä kahdenkymmenenyhden päivän ajan ja lausu voimalauseesi ääneen. Sano ne vakuuttavasti käyttäen koko omaa voimaasi. Katso itseäsi suoraan silmiin! Jatka niin pitkään, kunnes et enää tunne alitajuista vastustusta.

11. Päättymättömät kasetit

äänitä voimalauseesi sellaiselle kasetille [tai jollekin muulle medialle], jonka voit jättää tauotta soimaan koko yöksi. Anna äänitteen soida joka yö kahdenkymmenenyhden yön ajan.

Tämä äänitemenetelmä on sataprosenttisen tehokas! Tyynyyn asennettavia kaiuttimiakin on satavana.

12. Hypnoosi

Etsi käsiisi luotettava hypnoterapeutti ja anna hänen hypnotisoida sinut ja iskostaa alitajuiseen mieleesi myönteisiä voimalauseita, kun olet erittäin suggestioalttiissa tilassa.

13. Lukeminen

Lue yhä uudelleen hyviä psykologisia ja henkisiä kirjoja. Se on erinomainen uusien asenteiden omaksumisen menetelmä.

14. Heiluri

Valmista itse tai osta heiluri ja kommunikoi sen avulla alitajuntasi kanssa kyllä ja ei -vastauksin. Heilurin avulla saat tietoa alitajunnaltasi, jota voit sitten käyttää sen uudelleenohjelmointiin.

15. Dialogit

Niin ikään tehokas keino on käydä vuoropuhelua alitajunnan tai jonkin siellä elävän alipersoonallisuuden kanssa. Tämän voi tehdä monella eri tavalla:

a. Dialogi ääneen: Käytä tuoleja, jotka edustavat tietoista ja alitajuista mieltäsi. Luo vuoropuhelu niiden välille. Lisää rinkiin tuoleja edustamaan yksittäisiä alipersoonallisuuksiasi. Ajatus on esittää näytelmänomaisesti alitajunnan eri osia. Tietoinen mieli käy vuoropuhelua alitajunnan eri osien kanssa. Tämä menetelmä auttaa sinua erityisesti tulemaan oman elämäsi ohjaajaksi uhrin asemesta.

b. Saman menetelmän käyttäminen päiväkirjaa kirjoittaen voi myös olla erittäin hyödyllistä. Käy vuoropuhelua paperilla minkä tahansa sisäisen ajatusmallisi kanssa, josta haluat tulla tietoisemmaksi. Voit käydä keskustelua esimerkiksi korkeamman minäsi kanssa.

c. Kolmas vuoropuhelumenetelmä on käydä keskustelua mielessään. Kun mieleesi nousee jokin tuhoisa ajatus, puhu sille. Kerro sille, että sinä olet laivan kapteeni ja että sinä ohjaat omaa persoonallisuuttasi ei se. Muodosta sitten kielteiselle ajatukselle myönteinen vasta-ajatus ja toista sitä itsellesi. Kerro tälle myönteiselle vasta-ajatukselle, että aiot vastedes kuunnella sitä.

16. Ole kuin jokin olisi jo olemassa

Käyttäydy arkielämässäsi siten kuin todella haluaisit, vaikka sinusta ei juuri tuntuisikaan siltä ja vaikka alitajuntasi puhuisi sinulle aivan toisin. Tämä menetelmä vaatii tahdonvoimaa. Jos jännitettä kykenee pitämään yllä tarpeeksi kauan, se alkaa ohjelmoida alitajuntaa.

Tämän menetelmän oppiminen on hyvin tärkeää, sillä tosinaan meillä ei yksinkertaisesti vain ole aikaa valmistautua jokaiseen tilanteeseen kunnolla. Saatat esimerkiksi joutua yllättäen työhaastatteluun, jossa sinun tulee esiintyä luotettavasti ja asiantuntevasti, vaikka sinusta ei tuntuisikaan siltä.

17. Kuvat

Tee fyysinen kuva haluamasi kaltaisesta todellisuudesta. Se toimii ehdotuksena alitajunnallesi aivan samoin kuin luova kuvittelukin, kuitenkin sillä erolla, että nyt kyse on todellisesta fyysisestä vastineesta kuvitellulle lopputulokselle. Esimerkiksi jos olet ylipainoinen, etsi kuva jostakusta, joka on sen näköinen kuin haluaisit itse olla ja liimaa hänen kasvojensa tilalle omat kasvosi. Alitajuntasi pyrkii ilmentämään tämän kuvan todellisuudessasi.

18. Itsehypnoosi

Rentoutuneessa mielentilassa alitajunnalle annetut suggestiot voivat olla kuin pidennettyjä voimalauseita. Hypnoositutkimus on osoittanut, että kun tietoinen, kriittinen mieli on rentoutuneessa tilassa, alitajunta ottaa vastaan suggestiot melkeinpä välittömästi. Tämä merkitsee sitä, että voit käyttää tällaista rentoutuneisuuden tilaa hyväksesi ohjelmoidaksesi alitajuntasi nopeammin.

Voimalauseet ovat tärkeitä, mutta kestää kauemmin, ennen kuin ne vaikuttavat. Seuraavassa on joitakin esimerkkejä siitä, missä vaiheessa päivää voit käyttää itselle antamiasi suggestioita hyväksesi.

  • a. Juuri ennen nukahtamista, kun olet unen ja valveen rajamailla. Toista itsellesi esimerkiksi jotakin terveyttä, runsautta, menestystä tai hyvää yöunta edistävää voimalausetta.
  • b. Kun rentoudut muuten vain.
  • c. Mietiskelyn jälkeen; tämä on erinomainen hetki antaa itselle suggestioita.
  • d. Kun olet tehnyt itsehypnoosia.
  • e. Aamu- tai iltasuihkun ionisoituneessa ilmapiirissä.

19. äänitteet

Tee äänite omista voimalauseistasi ja itsesuggestioista ja soita sitä silloin, kun olet edellä mainitun kaltaisissa hyvin suggestioita vastaanottavassa tietoisuuden tilassa.

20. Subliminaaliset eli piilovaikuttavat äänitteet

Subliminaalisten äänitteiden käyttö on niin ikään hyvä tapa ohjelmoida alitajuntaansa uudelleen. Subliminaalinen äänite on sellainen, jossa suggestiot tai voimalauseet annetaan juuri ja juuri kuuluvalla äänellä ja taustalla soi rauhoittava musiikki. Suggestiot annetaan niin hiljaa, ettet voi kuulla niitä tietoisesti, ellet todella pinnistele. Subliminaaliset äänitteet ovat erinomaisia nukahtamisen hetkellä käytettäviksi, eritoten jos tavanomaiset voimalauseäänitteet pitävät sinut hereillä.

21. Laulut

Tee itse lauluja ja laula omat voimalauseesi itsellesi. Sinun ei tarvitse olle mikään ammattimuusikko; käytä lempilaulujesi melodioita. Tee omaa voimaasi vahvistavia lauluja, itsesi rakastamista edistäviä lauluja ja elämääsi runsautta tuovia lauluja. Suo itsesi hullutella hieman ja pidä hauskaa lauluja tehdessäsi. Jos arastelet laulamista, voit aina laulella esimerkiksi ajaessasi autoa yksin.

22. Runot

Samaan sarjaan kuuluva menetelmä on kirjoittaa runoja, jotka sisältävät sellaisia uusia ihanteita, jotka haluat ohjelmoida alitajuntaasi.

23. Kuvataide

Piirrä tai maalaa kuvia siitä uudesta itsestäsi, jollaiseksi haluat tulla.

Nämä kolme viimeksi mainittua menetelmää ovat enemmän oikean aivopuoliskon eli jin-energian hallitsemia alitajunnan ohjelmointikeinoja.

24. Puheleminen itselle

Varsin tehokas menetelmä on myös puhella itselleen. Alitajunnasta kumpuava sisäinen puhe on usein kielteistä sävyltään. Tämän menetelmän tarkoituksena on harjoittaa myönteistä sisäistä puhetta. Juttele itsellesi samalla tavoin kuin puhuisit parhaalle ystävällesi tai rakastetullesi. Voimalauseet ovat hyvin muodollisia ja tiukkaan määrättyjä ja tämä menetelmä taas huomattavasti epämuodollisempi.

Esimerkiksi jos olisin parhaillaan työstämässä kykyäni rakastaa itseäni, saattaisin sanoa itselleni: "Joshua, minä rakastan sinua. Ihan todella. Olet kyllä tehnyt tukun virheitä, mutta haluan sanoa sinulle, että ei se minua haittaa. Haluan, että tiedät saaneesi täydellisesti anteeksi ja että olen sinun puolellasi."

Puhu siis toisin sanoen itsellesi käyttäen niitä uusia ajatuksia tai mielikuvia, jotka haluat iskostaa alitajuntaasi. Tätä menetelmää voi harjoittaa usealla eri tavalla:

  • a. hiljaa mielessään,
  • b. ääneen,
  • c. kirjeen muodossa,
  • d. äänittämällä puhe ja kuuntelemalla sitä joka ilta nukkumaan käydessä.

Visuaalisaatiot eli mielikuvat

Visualisaatio tai mielikuva on oikeastaan sama asia kuin ajatus. Jokaisella ajatuksella on kuva, joka liittyy siihen. Oma voima voidaan kuvitella vaikkapa miekaksi. Itsensä rakastamisen kyky voidaan kuvitella ruusuksi. Psykologian alalla puhutaan paljon myönteisestä ajattelusta; myönteisistä mielikuvistakin pitäisi puhua.

Alitajuisen mielen voi ohjelmoida tehokkaasti joko käyttämällä voimalauseita tai sisäisiä mielikuvia. Jos haluat luoda asioita elämääsi mielikuvien avulla, sinun on vain kuviteltava itsesi sellaiseksi kuin haluisit olla. Jos haluat lisää rahaa, kuvittele itsellesi kaikki haluamasi raha. Olennaista on käyttää kaikkia sisäisiä aisteja: näe raha itselläsi, tunne se käsissäsi, haista se, kuule se ja maista se. Tee sisäisistä mielikuvistasi niin todellisia, että oikeastaan olet omien kuvitelmiesi keskellä. Mitä todellisemman tuntuiseksi osaat tehdä mielikuvasi, sitä tehokkaammin alitajuntasi ilmentää toivomasi elämääsi.

Mielikuvaharjoituksia

Seuraavassa on muutamia mielikuvaharjoituksia, joita voit käyttää hiljentyessäsi. Kerron näiden harjoitusten teoreettisesta taustasta myöhemmin tässä kirjassa, mutta nyt haluan vain antaa yleiskuvan siitä, millaisia mielikuvaharjoitukset ovat.

Etsiydy sellaiseen paikkaan, jossa voit olla rauhassa ainakin 20-30 minuuttia. Ota hyvä asento mukavassa tuolissa, sulje silmäsi ja hengitä muutaman kerran syvään. Sano jokaisen uloshengityksen jälkeen itsellesi: "Rentoudun täysin."

Ala kuvitella, että olet jossakin kauniissa paikassa, kuten vuoristossa, niityllä, merenrannalla tai metsässä. Kuvittele, että todella koet tämän kauniin ympäristön kaikin tavoin. älä ainoastaan kuvittele itseäsi sinne - ole siellä! Kuvittele itsesi täydellisen terveeksi ja elinvoimaiseksi. Käytä kaikkia viittä sisäistä aistiasi. Näe maisema, haista se, kuule se, kosketa sitä ja maista se. Tee mielikuvastasi niin elävä, että voit todella kokea olevasi sen keskellä.

Kuvittele seuraavaksi, että olosi on hyvin voimakas ja että hallitset itseäsi täysin. Kuvittele, miltä tuntuisi olla laivan kapteeni tai maasi hallitsija; kuvittele olevasi suuren yrityksen pääjohtaja tai kuuluisan sinfoniaorkesterin johtaja.

Koe sisäisesti, millainen valta ja voima sinulla on. Tajua, että sinä olet ajatustesi, tunteittesi, käyttäytymisesi, kehosi ja ympäristösi kapteeni, kuningatar, johtaja ja komentaja. Kuvittele, että olet kaikkien näiden asioiden mestari sen sijaan, että ne ohjaisivat sinua.

Huomaa, ettei sinun täydy pelätä omaa voimaasi, sillä aiot käyttää sitä henkisellä ja rakastavalla tavalla. Huomaa, miten hyvältä tuntuu hallita omaa voimaansa ja omaa itseään sen sijaan, että kaikki muu maailmassa hallitsisi sinua.

Kuvittele seuraavaksi, että aina kun hallitset omaa voimaasi, sinulle ilmestyy jokin kuva tai symboli. Valitse sellainen symboli, joka sopii sinulle. Se voi olla miekka, valtikka, kruunu, soihtu, tietynlainen asu, erityinen sormus tai jokin muu koru. Koe oma voimasi ja kykysi hallita itseäsi samalla, kun olet tietoinen symbolistasi.

Kuvittele nyt mielesi voimalla, miten luot ympärillesi kullanvalkoisen valokuplan, joka ulottuu noin metrin päähän sinusta. Ajattele, että se on sinun suojasi. Tee siitä paksu ja vahva. Kuvittele kuplan olevan puoliläpäisevä; toisin sanoen, se päästä lävitseen kaiken myönteisen, rakastavan ja henkisen energian mutta suojaa sinua kaikelta kielteiseltä.

Täytä seuraavaksi suojaava kuplasi omalla voimallasi, pyyteettömällä rakkaudella itseäsi kohtaan ja hyvällä itsetunnolla. Näe, miten täytyt omasta voimastasi, tunnetason haavoittumattomuudesta ja vakaasta itsetunnosta ja rakkaudesta itseäsi kohtaan.

Kuvittele, että joku henkilö astuu mielikuvaasi ja yrittää ärsyttää sinua sanomalla jotakin kielteistä. Näe sitten, miten kielteinen energia valuu yltäsi kuin vesi hanhen selästä, ja lähetä sen jälkeen rakkautta tuolle henkilölle.

Näe seuraavaksi itsesi työpaikallasi ja kuvittele jonkun työtoverisi olevan kireällä tuulella. Näe, miten tuo kielteinen energia valuu yltäsi pois. Näe, miten esimiehesi tulee luoksesi huonotuulisena ja kuule, miten hän arvostelee sinua. Näe, miten tämäkin kielteinen energia valuu yltäsi pois.

Kuvittele nyt olevasi kotona puolisosi seurassa. Näe, miten hänellä on huono päivä ja miten tuokin energia valuu yltäsi pois. Tee samoin lastesi, vanhempiesi ja kenen tahansa suhteen, joka mielestäsi on hyvä tämän harjoituksen kohde.

Kun olet valmis, palaa takaisin luonnonkauniiseen mielikuvaympäristöösi ja kuvittele, miten alitajuntasi tuo tietoisuuteesi kielteisiä ajatuksia. Kuvittele, miten sysäät tällaiset ajatukset mielestäsi pois ja kiellät niiltä pääsyn tietoisuuteesi. Näe mielessäsi, miten lyöt ne kauas aivan kuin tekisit kunnarilyöntiä pesäpallossa.

Koe, miten hyvältä tuntuu olla ajatuksissaan ja tunteissaan kurillinen. Koe, miten hyvältä tuntuu, kun alitajuinen mielesi on hallinnassasi ja noudattaa jokaista käskyäsi kuin uskollinen ystävä ja palvelija tekisi.

Kuvittele itsesi erilaisiin tilanteisiin ja hallitse ajatuksiasi, tunteitasi, käytöstäsi ja kehoasi sen sijaan, että antaisit alitajuntasi sisällön hallita sinua. Koe, miten hyvältä tuntuu olla oman elämänsä herra ja palvella henkistä tarkoitusta.

Näe itsesi voimakkaana, rakastavana ja tietoisena - todellisena esimerkkinä ja innoituksen lähteenä muille. Näe, miten olet valo muulle maailmalle omassa voimassasi, rakkaudessasi itseä ja muita kohtaan sekä tunnetason haavoittumattomuudessasi. Minne tahansa menetkin, kaikki saavat voimaa sinun läsnäolostasi. Näe mielessäsi, miten täytät henkisen tehtäväsi ja levität ympärillesi hyvää energiaa, iloa, onnea, yhteistyöhalukkuutta, anteeksiantoa, harmoniaa, rauhaa ja rakkautta. Näe, miten olet tällainen esimerkki kaikkialla, minne menetkin.

Kuvittele itsesi nyt sytyttämässä isoa kokkoa luonnonkauniissa mielikuvaympäristössäsi. Näe, miten otat kaikki kielteiset ja itsekkäät ajatukset, tunteet, käytöksen ja fyysiset vaivat ja heität ne tuleen. Näe, miten ne kaikki palavat poroksi. Näe itsesi ainoastaan vahvana, kestävänä, myönteisenä, rakastavana, tasapainoisena ja henkisenä. Koe, miten sinusta tuntuu kuin raskas taakka olisi otettu hartioiltasi. Kuvittele, miten olet lopulta palannut omaan todellisen itseesi ja vapautunut väärästä ajattelusta ja harhasta. Näe, miten tuli on polttanut kaiken tuhkaksi kahden tunnin päästä. Tuhkan keskelle on jäänyt jäljelle vain kultakimpale. Alkemistinen prosessi on tapahtunut.

Käyttämällä hyödyksesi kaikkiin tekemiisi virheisiin sisältyvän viisauden, olet muuttanut tavallisen metallin (kokemuksesi) kullaksi. Kaikki tapahtunut on myönteistä, sillä olet oppinut siitä jotakin.

Hissi alitajuiseen mieleen

Alitajuinen mieli tietokonehuoneena
Sulje silmäsi ja kuvittele meneväsi hissillä tai liukuportaita pitkin alitajuisen mielesi syövereihin. Kuvittele tässä ensimmäisessä harjoituksessa, että alitajuinen mielesi näyttää tietokonehuoneelta. Kuvittele, että huoneessa pöydällä on yksi pääkeskusyksikkö ja sen edessä tuoli. Istuudu tuoliin ja näe tietokoneen näppäimistö edessäsi. Edessäsi on myös koneen näyttö.

Kuvittele, että näppäimistössä on erityinen näppäin, jota painamalla saat esiin kaikki keskusyksikössä olevat ohjelmat. Selaa läpi kaikki "huonot" tavat ja ajatusmallit, joita tietokoneessasi (alitajuntasi) yhä on, ja näe miten ne tulostuvat ruudulle.

Valitse ruudulta kolme ajatustapaa, jotka haluat muuttaa. Näe ne ensin ruudulla selkeästi ja sen jälkeen, miten ne häviävät sieltä kokonaan. Kirjoita nyt niiden tilalle sellaiset uudet ajatusmallit, jotka haluat tallentaa tietokoneellesi. Näe selvästi, miten kirjoittamasi teksti ilmestyy ruudulle. Paina sitten toista nappulaa, joka tallentaa tiedot määräämättömäksi ajaksi koneesi kovalevylle. Kun olet valmis, tule hissillä tai liukuportailla takaisin tietoiseen mieleesi.

Alitajuinen mieli videoprojektorina
Sulje silmäsi ja mene taas hissillä alitajuiseen mieleesi. Näe alitajuinen mielesi tällä kertaa elokuvastudiona. Keskellä huonetta on videoprojektori ja projektorin edessä on suuri valkokangas. Kävele projektorin luo ja käynnistä se. Edessäsi avautuvalle valkokankaalle heijastuu kolme huonoa tapaa, jotka ovat olleet tallennettuna videonauhallesi. Näe näiden väärien toimintamallien heijastuvan valkokankaalle täysissä väreissä.

Kun olet tarkastellut huonojen tapojesi elokuvaa, sulje projektori. Poista videokasetti nauhurista. Kun tarkastelet kasettia, huomaat sen selässä lukevan "Kolme entistä huonoa tottumusta".

Näe mielessäsi, miten kävelet metallisen roskakorin luo, joka on täynnä paperia ja sytytä se tulitikulla tuleen. Heitä sitten videokasetti tulen sekaan. Näe, miten sen sulaa ja palaa poroksi.

Mene sen jälkeen studion seinällä hyllyn luo, ota sieltä tyhjä videokasetti ja laita se videokameraan. Paina äänitysnappulaa ja kuvittele sen jälkeen valkokankaalle - jälleen täysissä väreissä - ne uudet käytös- tai ajatustavat, joita haluat elämässäsi ilmentää.

Näe, uudet käyttäytymismallit yksityiskohtaisen tarkasti. Kun olet valmis, pysäytä kamera, ota kasetti siitä ulos, kirjoita sen selkään sopiva nimi ja laita kasetti hyllyyn, jossa säilytät muitakin videokasettejasi. Palaa tämän jälkeen takaisin tietoiseen mieleesi samalla hissillä kuin tulitkin.

Alitajuinen mieli puutarhana
Sulje silmäsi ja laskeudu hissillä alitajuiseen mieleesi. Näe kaunis puutarha edessäsi. Tutki puutarhaasi. Mitä sen maaperässä (alitajuinen mielesi) kasvaa? Onko siellä paljon kauniita kukkia, kasveja ja puita vai ovatko rikkaruohot vallanneet sen?

Kuljeskele puutarhassasi ja ala kitkeä sinne kuulumattomia rikkaruohoja pois. Joka kerran, kun nyhdät maasta irti jonkin rikkaruohon, tarkastele, mitä kielteistä tapaasi ja ajatusmalliasi se edustaa.

Kuljeskele puutarhassasi rikkaruohoja kitkien niin pitkään, kunnes olet tyytyväinen lopputulokseen. Kerää sitten kaikki kitkemäsi rikkaruohot yhteen kasaan ja polta ne. Mene puutarhassasi olevan vajaan, jossa säilytät siemensäkkejä (uusia ajatuksia ja mielikuvia). Kun olet vajassa, päätä, millaisia siemeniä tällä kertaa haluat istuttaa puutarhaasi. Näe sitten mielessäsi, miten kylvät uudet siemenet maahan hyvässä järjestyksessä.

Kuvittele, että kuluu aikaa, ja miten joka päivä, kahdenkymmenenyhden päivän ajan palaat takaisin puutarhaasi kastelemaan kylvämiäsi siemeniä ja juttelemaan niille. Näe mielessäsi, miten siemenet alkavat itää joka päivä käydessäsi hoitamassa niitä. Näe miten ituihin kätkeytyy myönteisiä ajatuksia ja mielikuvia.

Näe nyt puutarhasi kahdenkymmenenyhden päivän päästä. Tee alitajuisessa mielessä kaikki se, mitä alitajunnan puutarhasi tarvitsee kukoistaakseen ja kasvaakseen vahvaksi. Huomioi, mikä kasvi, kukka ja puu kuvaa puutarhassasi mitäkin. Tiedä, että alitajuisen mielesi maaperä kasvattaa jokaisen ajatussiemenesi, niin kielteiset kuin myönteisetkin, joten varmistu siitä, ettei alitajuntasi maaperässä ole itämässä huonoja siemeniä. Jos sinne on päässyt jostakin huonoja siemeniä, poista ne sieltä päivittäisellä tarkastuskäynnilläsi.

Palaa hissillä takaisin tietoiseen mieleesi.

Alitajuinen mieli nauhurina
Sulje silmäsi ja mene hissillä alas alitajuiseen mieleesi. Näe se äänitysstudiona. Näe studion keskellä kasettinauhuri. Paina toista-nappulaa ja kuuntele äänitettä, jossa on kuvattuna huonoja tapojasi ja reagointimallejasi.

Kun olet kuullut kolme huonoa tapaasi nauhalta, paina seis-nappulaa. Ota kasetti pois nauhurista ja polta se. Ota uusi, iskemätön kasetti ja laita se nauhuriin. Paina äänitysnappulaa ja ala puhua mikrofoniin joko ääneen tai sisäisesti äänittääksesi sellaisen uuden nauhan, jonka haluat soivan alitajunnassasi.

Nyt sinulla on mahdollisuus äänittää kasetille joko voimalauseesi tai vain puhua siitä, mitä toivoisit alitajuntasi ilmentävän elämässäsi. Kun tunnet olevasi valmis, pysäytä nauhuri, laita kasetti takaisin koteloonsa ja arkistoi se muiden kasettien sekaan. Kun olet valmis, palaa hissillä takaisin tietoiseen mieleesi.

Kun työskentelet näiden mielikuvaharjoitusten parissa, niitä on hyvä toistaa samalla tavoin säännöllisesti kuin voimalauseita. Kestää kaksikymmentäyksi päivää iskostaa jokin uusi tottumus alitajuiseen mieleen. Jos käytät 10-15 minuuttia aamuin illoin kahdenkymmenenyhden päivän ajan yhdessä samaan aiheeseen liittyvien voimalauseittesi kanssa, se riittää.

Mielikuvaharjoitus fyysiselle terveydelle

Sulje silmäsi ja näe itsesi sisäisesti sellaisena kuin haluaisit olla. Ole täysin läsnä mielikuvissasi. Näe itsesi kuntoilemassa. Näe itsesi auringossa ja raikkaassa ilmassa. Näe itsesi syömässä terveellistä ruokaa. Näe, miten omat hyvät ajatuksesi, tunteesi ja käyttäytymismallisi luovat täydellistä terveyttä kehojesi soluissa. Näe, miten hyvän värinen ihosi on. Näe, miten veri ja energia kiertävät eloisasti kehossasi.

Kuvittele ja tunne täydellisen terveyden hehku, jota solusi hohkavat. Kuvittele, miten olet yhteydessä todelliseen henkiseen olemukseesi ja miten fyysinen kehosi heijastaa sinussa olevaa Valoa. Näe itsesi elinvoimaisena ja energisenä. Kuvittele, miten heräät joka aamu täysin levänneenä ja virkistyneenä ja täynnä fyysistä energiaa ja elinvoimaa. Näe itsesi juuri oikean painoisena.

Näe, miten kehosi on juuri oikean muotoinen. Fyysinen kehosi ei ole mitään muuta, kuin omien ajatustesi ja mielikuviesi heijastuma ja syömiesi ruoka-aineiden tulos. Kuvittele, miten ajattelet vain terveitä, myönteisiä ajatuksia ja syöt vain terveellistä ruokaa.

Tajua, että olet oman alitajuntasi ja kehosi valtias. Kuvittele, miten kerrot niille, mitä niiden tulee tehdä. Näe, miten alitajuntasi ja fyysinen kehosi myös tottelevat sinua. Käytä mielikuvissasi kaikkia aistejasi kokeaksesi, miltä täydellinen terveys ja hyvä fyysinen kunto tuntuvat. Jos kykenet pitämään mielessäsi tällaista mielikuvaa kahdenkymmenenyhden päivän ajan, siitä voi tulla osa fyysistä todellisuuttasi.

Rahan vetäminen puoleensa

Sulje silmäsi ja kuvittele, miltä tuntuisi, jos sinulla olisi kaikki haluamasi tai tarvitsemasi raha. Näe, miten katsot tiliotettasi ja näet tililläsi haluamasi summan rahaa. Näe, miten menet joka viikko pankkiin tallettaaksesi yhä suurempia summia rahaa tilillesi. Kuvittele, miten saat työssäsi ylennyksen tai palkankorotuksen. Kuivittele, miten voitat lotossa tai perit suuren summan rahaa.

Visualisoi selkeästi se esine tai asia, jonka haluat saada. Tee mielikuvastasi niin todellinen, että sinusta tuntuu kuin sinulla jo olisi se. Käytä kaikkia aistejasi. Näe se, tunne se, maista se, kosketa sitä, haista se ja kuule se. Käytä tätä esinettä säännöllisesti aivan kuin sinulla todellisuudessa olisi sellainen jo. Kuvittele laskevasi rahojasi.

Kuvittele, miten olet kiitollinen Jumalalle kaikesta siitä runsaudesta, mitä Hän on sinulle suonut. Näe sisäisesti, miten annat osan rahoistasi hyväntekeväisyyteen tai johonkin hyvään tarkoitukseen, sillä maailmankaikkeus on ollut hyvä sinua kohtaan ja sinä haluat osoittaa kiitollisuutesi maailmankaikkeudelle.

Fyysistä terveyttä edistäviä voimalauseita

Käyttämällä täydellistä terveyttä edistäviä voimalauseita voit ohjelmoida alitajuntasi luomaan itsellesi fyysisen kehon, joka on täydellisen terve. Alla on joitakin esimerkkejä. Voit myös räätälöidä niistä itsellesi sopivia tai tehdä kokonaan omia.

1. Fyysinen kehoni on täydellisen säteilevän terve.

2. Fyysinen kehoni ilmentää nyt Kristuksen terveyttä ja täydellisyyttä.

3. Tulen päivä päivältä kaikin tavoin terveemmäksi.

4. Olen fyysisesti hyvässä kunnossa ja täynnä elinvoimaa.

5. Nukun hyvin joka yö ja herään täysin levänneenä ja virkistäytyneenä.

6. Isä, kiitän sinua pitkästä ja terveestä elämästäni sinun palveluksessasi.

7. Isä, kiitän sinua rajattomasta fyysisten akkujeni lataamisesta.

8. Jumala, oma voimani sekä alitajuntani voima parantavat, energisoivat ja vahvistavat nyt kehoani.

9. Fyysinen kehoni paranee nyt jumalallisella nopeudella.

10. Jumala, oma voimani sekä alitajuntani voima palauttavat nyt kehooni täydellisen terveyden.

11. Heretkää ja tietäkää, että minä olen Jumala; fyysinen kehoni ilmentää nyt Kristuksen terveyttä ja täydellisyyttä.

12. Isä, kiitän sinua rauhasteni tasapainoisesta toiminnasta.

13. Kaikki rauhaseni toimivat nyt täydellisessä Kristus-tietoisuudessa.

14. Kateenkorvani ja kehoni koko puolustusjärjestelmä toimivat nyt täydellisessä Kristus-tietoisuudessa.

15. Olen Jumalan poika/tytär, joten en voi mitenkään olla sairas.

16. Jumala, oma voimani sekä alitajuntani voima virkistävät ja elävöittävät nyt fyysistä kehoani.

17. Rakastan kuntoilua ja olen nyt täynnä fyysistä energiaa.

Uskoa, luottamusta ja kärsivällisyyttä lisääviä voimalauseita

Usko Jumalaan, luottamus itseen ja maailmankaikkeuteen sekä kärsivällisyys ovat luonteenominaisuuksia, jotka auttavat sinua ilmentämään tavoitteesi elämässäsi. Seuraavassa on joitakin voimalauseita, jotka auttavat sinua vahvistamaan näitä ominaisuuksia itsessäsi.

1. Luotan täysin korkeampaan minääni.

2. Luotan täysin siihen, että Jumala täyttää kaikki tarpeeni.

3. Luotan Jumalaan.

4. Jätän kaikki ongelmani ja haasteeni Jumalan haltuun.

5. Miksi murehtisin kun voin rukoilla?

6. Koska Jumala on apunani, onnistun varmasti.

7. Uskon täysin omaan voimaani ja uskon ja luotan täysin myös Jumalaan.

8. Olen pyytänyt Jumalalta apua ja teidän, että Hänen näkymättömät kätensä auttavat minua parhaillaan.

9. Olen pyytänyt Jumalalta apua; uskon ja luotan täysin ja olen kärsivällinen ja tiedän, että saan Häneltä pyytämäni tai jotakin vieläkin parempaa.

10. Olen anonut, joten tiedän saavani.

11. Tiedän, että Jumala vastaa rukouksiini hänen omassa ajassaan, ei minun ajassani; siihen asti olen täysin kärsivällinen ja luotan ja uskon Häneen täysin.

12. Ellei rukouksiini vastata juuri siten kuin itse toivoisin, tiedän, että Jumala haluaa minun oppivan jotakin.

13. Uskon ja luotan täysin ja olen täydellisen kärsivällinen; tiedän Jumalan vastaavan kaikkiin rukouksiini.

14. Rukous, oma voima, voimalauseet ja mielikuvaharjoitukset muodostavat lyömättömän joukkueen.

15. Uskon täydellisesti itseeni, ylitietoiseen mieleeni sekä alitajuntani voimaan tietäen, että ne tuovat minulle haluamani.

16. Olen täydellisen kärsivällinen.

Lempivoimalauseeni

Seuraavat voimalauseet kohentavat mielialaasi takuuvarmasti, jos toistat niitä säännöllisesti ja innokkaasti.

1. Järjen voimaa, fyysistä voimaa, hengen voimaa!

2. Omaa voimaa, myönteistä suuttumusta, mielen voimaa!

3. Minä olen voima, minä olen valtias, minä olen luoja.

4. Olen pirun vihainen enkä aio sietää tätä enää yhtään.

5. Mene pois minun edestäni, saatana!

6. Luotan ja uskon täydellisesti Jumalaan.

7. Oma voima, myönteinen suuttumus ja usko, luottamus sekä kärsivällisyys Jumalaa kohtaan.

8. Hallitsen voimaani ja luon elämäni; tahtoni on raudanluja!

9. Kolmen mieleni voima tekee minusta kaikkivaltiaan voiman tässä maailmankaikkeudessa.

10. Jumala, oma voimani ja alitajuntani voima muodostavat lyömättömän joukkueen.

11. Mieleni voima ja henkinen voimani ovat lyömätön joukkue.

12. heretkää ja tietäkää, että minä olen Jumala.

13. Isä, kiitän sinua siitä, että paransit ihmeellisesti minun...

14. Kuin vesi hanhen selästä, kuin hiekka sormien välistä, olen haavoittumaton, voittamaton.

15. Jumala, Jumala, Jumala, Kristus, Kristus, Kristus, Jeesus Kristus, Jeesus Kristus, Jeesus Kristus.

16. Hallitsen täydellisen suvereenisti...

17. Luja rakkaus, luja rakkaus, luja rakkaus!

18. Luotan ja uskon Jumalaan kärsivällisesti!

19. Kuvittelen kunnes saan sen, kuvittelen kunnes saan sen.

20. Tulen päivä päivältä kaikin tavoin vahvemmaksi ja terveemmäksi.

21. Jumala on toinen ohjaajani.

22. Oman voimani, Jumalan voiman ja alitajuntani voiman tukemana mikään ei voi pysäyttää minua!

23. Kaikki saatanaa vastaan ja Jumalan, rakkauden ja myönteisyyden puolelle.

24. Olen tästä hetkestä lähtien voimakkaampi kuin koskaan aiemmin elämässäni.

25. Koska Jumala on todistajani, mikään ei voi pysäyttää minua.

26. Voima on minussa ja minä olen Voimassa!

27. Alkulähde on minussa ja minä olen Alkulähteessä.

28. Jumalan rakkaus kannattelee minua.

29. Voin tehdä mitä tahansa Jumalan, Kristuksen ja korkeamman minäni avulla, sillä ne vahvistavat minua.

30. Jumala olkoon todistajani; en enää koskaan luovuta omaa voimaani kellekään tai millekään.

31. Jumalan voimassa, omassa voimassani ja alitajuntani voimassa!

32. Ei minun tahtoni vaan Sinun; kiitos opetuksesta.

33. Saatan hävitä jonkun taistelun mutta aion voittaa koko sodan!

34. Julistan täysmittaisen sodan saadakseni elämäni raiteilleen!

35. Tästä eteenpäin aion olla oman elämäni täydellinen herra!

36. Jumala kulkee kanssani kaikkialle.

37. Rakastan Jumalaa kaikesta sydämestäni ja sielustani ja rakastan lähimmäistäni niin kuin itseäni.

Lue voimalauseet uudelleen ja lausu ne tällä kertaa innostuneesti! Lue jokainen voimalause kolmesta seitsemään kertaan.


Takaisin