Tämä kirja ei yritä tehdä henkistä siitä, mitä ei voi tehdä henkiseksi. Tämä kirja käsittelee kotiin palaamista hengen yhteyteen. Todellisuutta. Gary R. Renard Rakkaus ei ole unohtanut ketään

Copyright © Sanna Suutari ja Kustannus Oy Taivaankaari 2016

Kuoren läpi vapauteen

Käsitys siitä kuka sinä olet – eli kuka uskot olevasi – luo pohjan harhan säilymiselle. Identiteettisi eli käsityksesi itsestäsi alkoi muodostua samalla kun samastuit kehoosi. Kun olit pieni vauva, sinulla ei vielä ollut mitään käsitystä siitä kuka olet. Kokemuksesi oli aluksi vain spontaania reagointia. Siinä vaiheessa kun samastuit kehoosi ja samalla kaikkeen siihen, mitä kehosi viiden aistin välityksellä tietoisuuteesi välitti, sinä itse synnyit. Sinun identiteettisi alkoi muodostua eli sinä itse synnyit samalla kun tulit tietoiseksi itsestäsi. Sinä itse et ole syntynyt silloin kun kehosi tuli ulos äitisi vatsasta vaan vasta myöhemmin – silloin kun tulit tietoiseksi itsestäsi.

Elämäsi – sen lähteen elämä, joka uskot olevasi – alkoi kun rupesit muodostamaan merkityksiä. Vanhempasi ja muu ympäristö auttoivat sinua alkuun. Kun olit pieni, sinulle annettiin nimi, sinun itsesi sai siis nimen. Ja kun opit nimesi, käsityksesi itsestäsi sai pohjan. Ja kun sait pohjan, itse alkoi kehittyä ja vahvistua. Aloit siis tehdä kaikkesi, jotta saisit pidettyä itsesi elossa. Samalla kun sait nimen yhdistit sen kehoosi; samastumalla kehoosi kehittyvä identiteettisi sai kodin. Keho ja itse kulkevat käsi kädessä.

Kun sinulla oli nimi – ja keho johon voit nimen yhdistää – aloit vertaamalla muokata omakuvaasi. Vertailit itseäsi ympäristöösi ja siihen palautteeseen, jonka sait ympäristöltäsi. Aluksi merkittävin ympäristö on yleensä omat vanhemmat ja mahdolliset sisarukset. Peilasit heihin itseäsi ja muodostit samalla kuvan siitä kuka olet. Kuuntelit heidän käsityksiään sinusta ja sisäistit ne omakuvaksesi. Pikkuhiljaa ympäristösi laajeni muihinkin ihmisiin, mediaan ja yhteiskuntaan jossa asuit. Omaksuit yhä enemmän ja enemmän omakuvan palasia siitä kuka olet. Vertailemalla itseäsi ympäristöösi luot edelleen käsityksen siitä kuka olet. Ja tämän ympäristöön vertailemisen lisäksi vertailet myös itseäsi aikaisempaan kuvaan itsestäsi. Käsityksesi itsestäsi muodostuu siis sekä ympäristöön vertaamalla että aikaisempaan omakuvaan vertaamalla.

Muistaaksesi jälleen totuuden Itsestäsi sinun tulee purkaa käsityksesi itsestäsi uskomus uskomukselta. Sinun tulee purkaa auki se lähde, erillinen yksilö, joka uskot olevasi. Tämä kehon ja nimen ympärille kertynyt käsitys sinusta on vain dualistinen tarina sinusta, ja tällä tarinalla ei ole todellisuudessa mitään tekemistä sen kanssa mitä sinä Olet. Tarina on muodostanut ikään kuin kuoren ympärillesi ja purkamalla tämän kuoren Totuus voi paljastua. Kuori näkee aina vain kuoren, mutta kuoren murruttua voit Nähdä Totuuden.

Miten tätä kirjaa käytetään?

Kirja koostuu neljästä osasta. Ensimmäisessä osassa kirjoitat ensin oman tarinasi ja samalla roolisi ylös myöhempää tarkastelua varten. Kun olet kirjoittanut tarinasi valmiiksi, käyt seuraavaksi tarinaa läpi ja avaat jokaisen tarinan sisältämän roolin auki.

Toisessa osassa valitset ensin yhden mielestäsi tärkeän tai keskeisen roolin, jota tarkastelet kysymyksien avulla lähemmin. Voit myöhemmin käydä läpi niin monta roolia kuin vain koet tarpeelliseksi. Tarkoituksena on havaita, mistä roolisi on saanut alkunsa ja miksi esität kyseistä roolia. Kun olet vastannut kysymyksiin, seuraavaksi käyt tiedostumattomia pelkojasi läpi, jotta voisit havaita pelosta lähtöisin olevat roolit ja purkaa ne pois, sillä suurin osa rooleista saa alkunsa tiedostumattomalta tasolta ja niitä on tarkasteltava tietoisesti, jotta ne näkisi. Kahdessa ensimmäisessä osassa teet siis koko dualistisen tarinasi näkyväksi ja purat pois pelosta lähtöisin olevat roolit. Kun tiedostat koko tarinasi, sinulla on mahdollisuus Nähdä tarinan läpi Totuuteen – itse kehittämäsi kuori murtuu ja voit Tietää, mitä todellisuudessa Olet.

Kolmannessa osassa valitset ensin ympäristöstäsi yhden henkilön ja kirjoitat hänen tarinansa ja samalla roolinsa ylös myöhempää tarkastelua varten. Kun olet kirjoittanut valitsemasi henkilön tarinan valmiiksi, seuraavaksi käyt tarinaa läpi avaamalla jokaisen tarinan sisältämän roolin auki. Aina kun avaat yhden roolin auki, tarkastelet samalla, haluaisitko mahdollisesti muuttaa tai vaihtaa roolia jotenkin. Jos haluaisit muuttaa tai vaihtaa roolia, kirjoitat myös muutostoiveesi ylös, avaat sitä, miten toivomaasi roolia tulisi esittää, ja perustelet lisäksi toiveet itsellesi. Valitsemasi henkilön tarina auttaa sinua tarkastelemaan omaa tarinaasi.

Neljännessä osassa tarkastelet valitsemasi henkilön tarinan sisältämiä rooleja samalla, kun käyt läpi uudelleen tiedostumattomia pelkojasi. Valitsemasi henkilön roolit heijastavat sinulle omia roolejasi, joten käymällä hänen roolejaan läpi, käyt samalla läpi omia roolejasi. Tarkastelemalla pelkoja uudelleen sinulle avautuu mahdollisuus havaita niiden mahdolliset vaikutukset omiin rooleihisi. Kahdessa jälkimmäisessä osassa teet siis koko dualistisen tarinasi näkyväksi valitsemastasi henkilöstä heijastuvan tarinan avulla ja purat pelosta lähtöisin olevat roolit. Kun tiedostat valitsemasi henkilön koko tarinan ja samalla oman tarinasi, sinulla on mahdollisuus Nähdä tarinan läpi Totuuteen; itse kehittämäsi kuori murtuu ja voit Tietää, mitä sinä ja valitsemasi henkilö todellisuudessa Olette.

Osan 1 vastaukset kirjoitat tähän työkirjaan, jotta vastauksesi säilyisivät varmasti myöhempää tarkastelua varten, mutta muita osioita varten tarvitset muistivihon tai -kirjan. Kirjan lopussa on myös muutama tyhjä sivu muistiinpanojasi varten.


Takaisin