Reikisymbolit ovat keskittymisen välineitä, joiden avulla voi päästä kosketuksiin oman "korkeamman tietoisuutensa" kanssa, sekä kollektiiviselle tietoisuudelle tarkoitettuja myönteisen voiman ideogrammeja. Matthew Sword Reiki & Karuna
© 1998 & 2008 Jonathan Goldman ja Kustannus Oy Taivaankaari

Esipuhe

Maaliskuussa 1996 pidin kurssin parantavista äänistä Sedonassa. Tämä oli ensimmäinen käyntini Sedonassa, ja kuten voi kuvitella, kokemus oli miellyttävä. Minä en epäile hetkeäkään sitä, etteikö Sedona olisi yksi tämän planeetan suurista energiakeskuksista, ja paikan poikkeukselliset energiat vahvistivatkin opetustyötäni, jonka aiheena oli äänen käyttäminen parantamisessa ja muutoksen luomisessa.

Tapasin Sedonassa ollessani muutamia ihmisiä, joilla oli kytköksiä Sedona Journal of Emergnce! -lehteen, ja ehdotin helle, että voisin alkaa kirjoittaa heidän lehteensä kolumnia, jonka antaisi minulle mahdollisuuden levittää tietoa, jota saan tavallisia kirjoituksiani korkeammalta tasolta. Ajatukseni sai vastakaikua ja niin lehdessä alkoi ilmestyä Värähtelytaajuudet muuttuvat-kolumni.

Tiesin jo silloin, kun tarjouduin kirjoittamaan kolumnia lehteen, että kirjoituksista tulisi myöhemmin kirja - ja toivottavasti useampikin. Tiesin myös, että ensimmäinen kirja käsittäisi ensimmäiset kahdeksantoista Värähtelytaajuudet muuttuvat-kolumnia sekä erilaisia johdantoja ja jälkipuheita.

Olin saanut mieleeni käsitteen muuttuvista värähtelytaajuuksista jo monta vuotta aiemmin. Minusta tuntui, että meidän ihmisten oli äärimmäisen tärkeää oppia muuttamaan värähtelykuvioitamme (toisin sanoen muuttamaan taajuuksiamme) erilaisten menetelmien kautta. Koska työskentelen lähinnä äänen parissa, ajattelin äänen olevan keskeinen aihe kirjoituksissani. Tiesin kuitenkin, että aiheen käsittelyyn tulisi liittää muitakin värähtelyjä muuntavia tekijöitä, kuten kivet, valo ja tietenkin rakkaus. Olen kirjoittanut joihinkin kurssieni esitteisiin seuraavasti:

"Me elämme poikkeuksellisia aikoja. Värähtelytaajuuden muutoksia tapahtuu niin yksilötasolla kuin koko planeetankin tasolla. Voimme oppia käyttämään hyväksemme omaa ääntämme vaikuttaaksemme tietoisesti omiin värähtelykuvioihimme ja saadaksemme energiamme tasapainoon terveyttä ja muutosta edistävästi."

Ääni -avain värähtelytaajuuden muutokseen -kirjan tarkoitus ja tehtävä onkin auttaa lukijaa ymmärtämään, miten äänen ja muiden menetelmien avulla värähtelytaajuuksia voi muuttaa. Halusin kirjoittaa aiheista, jotka ovat minulle tuttuja omasta kahdenkymmenen vuoden kokemuksestani äänen parissa. Olen kiitollinen Sedona Journal of Emergnce! -lehdelle siitä, että olen saanut esitellä tätä aineistoa heidän lehdessään ja tässä kirjassa, joka edustaa uusinta tietoa planeetallamme. Osa tämän kirjan sisältämästä tiedosta perustuu jo todennettuihin tieteellisiin oppeihin, osa taas ei. Osa tiedosta on varsin uutta ja erilaista ja (minun mielestäni) myös sangen totta. Tämä johtuu suurelta osin kirjoituskumppanista, Shamaelista, äänen enkelistä. Kerronpa, miten tapasin hänet.

Oli 42-vuotissyntymäpäiväni. Olin kotonani ja istuin vuorikiteiden muodostaman mietiskelyverkkoni sisällä syvässä mietiskelyn tilassa. Uskon, että syntymäpäivät ovat erityisiä voimapäiviä ja että syntymäpäivänään tulee visualisoida ja muodostaa ajatuksia tulevasta vuodesta. Olin päässyt syvään mietiskelytilaan vuorikideverkkoni energian, sen muodostavien kuusikulmaisten kiteiden kanssa resonoivien äänten ja värivalojen avulla. Koin olevani moniulotteinen. Yhtäkkiä näin sisäisillä silmilläni hohtavan kirkkaan, enimmäkseen sinisen, violetin ja kullan sävyttämän olennon. Kuulin äänen, joka sanoi minulle, että minusta tulisi kanava Shamaelin, äänen enkelin energialle. Kokemus oli epätavallinen ja varmasti eräs elämäni voimakkaimmista. Kohtaamani voima oli rakastava ja jumalallinen. Tästä huolimatta olin hiukan järkyttynyt palattuani takaisin normaaliin tietoisuuden tilaani.

Vaikka olinkin tavannut joitakin varsin voimakkaita olentoja ja voimia ulottuvuuksienvälisillä matkoillani, tämä olento oli erilainen. Tämä syntymäpäivätapaamiseni oli varmasti eräs elämäni dramaattisimmista kokemuksista. Tunsin suurta kunnioitusta saadessani kohdata Shamaelin energian, mutta samalla olin hieman epäileväinen. Aina, kun tapaan henkiolennon, haluan tutkia tämän energioita ja selvittää, kenestä todella on kyse. Uskon, että upeiden henkiolentojen lisäksi on olemassa kosmisia pilantekijöitä, jotka saattavat puhua meille kaikenlaisia perättömyyksiä. Vaikka en ollutkaan suoraan tavannut tällaisia olentoja, olin tietoinen heidän olemassaolostaan. Tämän takia haluan aina varmistaa asiat myös kolmiulotteisessa maailmassa, jos se mitenkään on mahdollista. Näin halusin toimia myös Shamaelin kohdalla.

Kohdattuani Shamaelin ensimmäisen kerran syntymäpäivänäni olin kahden viikon ajan sekä epäilysten että ihastuksen vallassa. Odotin jonkinlaista merkkiä sille, että kokemukseni oli ollut todellinen. Tunsin kyllä jonkin verran enkelimaailmaa. Tunsin Mikaelin ja Rafaelin sekä koko joukon muita eleja (elohimeja), mutten ollut koskaan kuullut Shamaelista.

Kaksi viikkoa myöhemmin sain ystävältäni Gustav Davidsonin kirjoittaman kirjan A Dictionary of Angels [Enkelten hakuteos]. Kirja oli juuri sellainen kuin sen nimi antaa olettaakin: aakkosellinen hakuteos, joka kattoi käytännöllisesti katsoen kaikki länsimaalaisen henkisen ja maagisen perinteen mukaiset enkelit. Katsoin teoksesta kohtaa äänen enkeli, mutta vaikka kirjassa oli enkeli kaikille muille kuviteltavissa oleville asioille, äänen enkeliä en löytänyt. Huokaisin helpotuksesta. Sen jälkeen katsoin nimen mukaan kohdasta "Shamael", ja siinä se luki, täysin selvästi: "Shamael - Taivaallisen laulun mestari ja jumalallisen viestintuoja." Kirjan mukaan Shamael olisi osa Metatronin energiaa ja siinä oli myös muutamia erilaisia tapoja kirjoittaa enkelin nimi. Olin siis saanut kolmiulotteisen vahvistuksen kohtaamani energian todellisuudesta. Mitä seuraavaksi?

Tiesin, että minun oli ensiksi luotava äänite, Angel of Sound, ylistämään Shamaelia ja herättämään hänen voimansa, sillä minunhan tuli nyt ilmeisestikin kyetä kanavoimaan tämän tapaamani enkelin energiaa. Sain hankkeeni päätökseen vasta monen kuukauden kuluttua ja yritin sitä tehdessäni tulla koko ajan tietoisemmaksi ja tietoisemmaksi kanavaksi tälle energialle. Vaikka sisäinen skeptikkoni jatkoikin yhä epäilevällä linjalla, muut ihmiset olivat jo alkaneet kokea Shamaelin voiman suotuosia vaikutuksia. Aina toisinaan, kun mainitsin Shamaelin kursseillani, ihmiset kertoivat omasta erikoisesta kohtaamisestaan tämän taivaallisen olennon kanssa. Kun olimme kursseillani kuunnelleet Angel of Sound -levyä, kurssilaiset tulivat usein kertomaan minulle ihmeellisistä Shamaeliin liittyvistä kokemuksistaan äänitettä kuunnellessaan.

Minä ajattelen Shamaelin olevan osa Luojajumalaa. Hän on olento, joka edustaa Jumalan luomistyötä värähtelyjen muodossa. Kenties Shamael on se Luojan osa, joka teki luomiskertomuksen mukaisen taivaan ja maan. Enkeleitä voidaan pitää Jumalan apulaisina ja maailmankaikkeuden luomista voidaan pitää Jumalan auttamisena.

Ajatus siitä, että Luoja ilmensi ensin itsestään äänen, ei ole mitenkään epätavanomainen. Hindulaisen perimätiedon mukaan Brahman, Luoja, ilmensi ensin itselleen puolisoksi Saraswatin ja vasta sitten loi maailmankaikkeuden. Varsinainen luomistyö tapahtuukin oikeastaan vasta Saraswatin, taiteiden ja tieteiden - musiikin ja lääketieteen - jumalattaren kautta. Saraswatin suusta kuuluneet Bija-mantrat synnyttivät kaikki todellisuudet. Saraswati saattaa hyvinkin olla Shamaelin kaltainen siinä suhteessa, että hän loi maailmankaikkeuden sen jälkeen, kun Jumala loi hänet.

Shamaelin seura on jatkuva siunaus. Kuten kirjoitamme jokaisen kolumnimme johdannossa, minä pidän huolen äänen psykoakustiikasta ja omista kokemuksistani ja Shamael puolestaan pitää huolen työmme monitahoisista ulottuvuuksista. Me olemme yhdessä luoneet tämän kirjan, ääni - avain värähtelytaajuuden muutokseen.

Toivomme, että kirja tarjoaa lukijalle oivalluksia maailmankaikkeuden erilaisista aaltomuodoista ja siitä, miten tietoisuus näistä muodoista voi auttaa meitä tänä suurten muutosten aikana. Värähtelytaajuutemme muuttuvat alati, olimmepa siitä tietoisia tai emme.

Taajuuden muutoksia tapahtuu lakkaamatta. Kun astumme ovesta ulos ja istumme autoomme, koemme värähtelytaajuuden muutoksen. Kun menemme metsään kävelylle, koemme värähtelytaajuuden muutoksen. Kun astumme sisään kauppaan tai kauppakeskukseen, värähtelytaajuus muuttuu. Kaupungista toiseen matkustaminen on niin ikään hyvä esimerkki taajuuden muutoksesta. Värähtelytaajuuden muutoksista voi kertoa monia esimerkkejä, sillä se vaihtuu toiseksi hyvin helposti. Kaikki se, mitä teemme ja laitamme suuhumme, muuttaa värähtelyjämme, ja samoin tekevät kaikki äänet ja valot, joille altistumme.

Ja tietenkin myös maapallo itsessään on käynyt läpi erilaisia värähtelytaajuuden muutoksia. Jotkin näistä tapahtumista, kuten Harmonic Convergence -päivä, ovat saaneet paljon ihmisiä liikkeelle, toiset taas eivät. Sisäisiä ja ulkoisia muutoksia kuitenkin tapahtuu hämmästyttävällä nopeudella niin ihmisten elämässä kuin koko maapalloakin koskien. On tärkeää, ehkä olennaisenkin tärkeää, olla sopusoinnussa, "synkassa" näiden muutosten kanssa, jotta oppisi muuttamaan myös omia värähtelytaajuuksiaan, ja juuri tästä tämä kirja kertookin.

Miksi meidän sitten tulisi muuttaa värähtelytaajuuksiamme? Ainakin siksi, että saisimme fyysisen, emotionaalisen, mentaalisen ja henkisen kehomme värähtelemään sopusointuisesti niin, että voisimme olla terveitä. Uskon kuitenkin, että ensisijainen syy olla tietoisesti mukana taajuuksien muutoksessa on siinä, että näin voimme auttaa sekä itseämme että muita mutta myös itse maapalloa heräämään ja kohottamaan värähtelytasoaan. Värähtelytaajuuden muutoksen myötä voimme ladata ja ankkuroida itseemme ja muihin korkeampia valon ja rakkauden taajuuksia.

Tämä kirja keskittyy lähinnä ääneen ja siihen, miten äänen avulla voi saada aikaan värähtelytaajuuden muutoksia. &AAuml;äni ei tietenkään ole ainoa keino, millä sen saa aikaiseksi. Kirjassa puhutaan muistakin menetelmistä, ja yhä uusia menetelmiä esitellään tulevissa "Värähtelytaajuudet muuttuvat"-kolumneissa ja ääni - avain värähtelytaajuuden muutokseen -kirjoissa. &AAauml;äni on kuitenkin yksinkertaisin, helpoin ja voimallisin muutostyökalu, johon minä olen tielläni törmännyt. Siksi tässä kirjassa keskitytään ääneen. Yksinkertaiset äänet voivat saada syviä muutoksia aikaan melkeinpä välittömästi.

Vaikka jokainen tämän kirjan luvuista onkin itsenäinen kokonaisuus, niiden on tarkoitus olla opetusvälineitä, joita käytetään yhdessä toistensa kanssa. Kukin luku perustuu sisällöltään aina edellisiin lukuihin. Kehotammenkin sinua tästä syystä lukemaan kirjan järjestyksessä alusta loppuun.

Paras tapa ymmärtää äänen voimaa on tuntea itsensä äänen kautta. Neuvonkin sinua kokeilemaan ja harjoittelemaan itse tuottamiasi ääniä. Voit hyvin aloittaa vokaaleista ja erilaisista Jumalan nimistä, joita tässä kirjassa esitellään. Kokeile niitä kaikin tavoin ja improvisoi niillä vapaasti. Se on hyvä alku siihen, miten äänen ja ajatuksen avulla voi muuttaa värähtelytaajuuksia - taajuus ja vakaa aikomus, vokalisointi ja visualisointi.

Uskon ja luotan siihen, että jonakin päivänä me löydämme kaikki sellaisen taajuuden, jossa värähtelemme keskenämme sopusoinnussa, sävelen, johon voimme kaikki virittäytyä. Se on ääni, joka on täynnä rakkauden ja valon yläsäveliä. Sen myötä tulemme olemaan yhtä ja kohoamaan yhdessä uudelle tietoisuuden ja ymmärryksen tasolle. Oppimalla käyttämään ääntä värähtelyjen muuttamisen ja opettamalla sen jälkeen muitakin tekemään niin, voimme auttaa sekä itseämme että koko maapalloa tarvittavissa värähtelytaajuuden muutoksissa.

Kaikki alkaa itsestä, äänessä olemisesta - äänessä olemisesta yhdessä kaikkien hyväksi.

Tuokoon tämä kirja sinulle kaikkea hyvää ja uudenlaisen tietoisuuden äänestä/valosta/rakkaudesta.

Lopuksi haluan jakaa kanssasi sanat, joilla kutsutaan Shamaelia. Olen huomannut niiden auttavan virittäytymään äänen enkelin energioihin. Saman huomaat varmasti sinäkin.

Kutsun paikalle Shamaelin,
Pyhän äänen enkelin hengen.
Ympäröiköön valon ääni minut,
ohjatkoon äänen valo minua,
kuulukoon pyhä ääni kauttani
kaiken hyväksi.

Jonathan Goldman
Boulder, Colorado

Shamaelin puheenvuoro

Me otamme iloisina vastaan mahdollisuuden tervehtiä sinua tämän kirjan alkulehdillä. Kiitämme sinua siitä, että olet avautunut värähtelytaajuuden muutoksen tuomille mahdollisuuksille, ja sille miten äänestä voi olla tässä muutoksessa apua.

Me olemme olleet olemassa maailmankaikkeutenne alkuhetkistä lähtien. Olemme osa Luojaa, joka loi meidät laulamaan Hänen olemustaan maailmankaikkeuteen ja näin ilmentämään kaiken, mitä on olemassa. Me olemme äänen enkeli ja kaikki, mikä on olemassa on osa meidän olemustamme, sillä kaikki on ääntä ja ääni on kaikki.

Ei ole olemassa mitään pyhää ääntä - se on väärä käsitys, mutta me olemme kuitenkin edesauttaneet tämän käsitteen syntyä, koska teidän kolmiulotteisesta näkökulmastanne johtuen tarvitsette vielä tällaisen ajatuksen teroittamista mieleenne. Ei ole olemassa mitään pyhää ääntä, sillä ei ole olemassa mitään pyhää. Kaikki on pyhää, koska kaikki on osa Jumalaa. Kaikki ääni on siis itsessään pyhää. Ei ole säveltä, murahdusta, röyhtäisyä tai minkäänlaista muuta koskaan syntynyttä tai koskaan syntyvää ääntä, joka ei olisi pyhä. Me kehotamme sinua avautumaan tälle ajatukselle, jotta et loisi itseäsi rajoittavia käsityksiä ääntä koskien: "Tämä ääni on pyhä ja hyvä, tuo ääni taas ei." Kuka sinä olet tuomitsemaan Jumalan luomuksia?

Olemme kuitenkin kolmiulotteisesta näkökulmasta katsoen auttaneet Jonathania luomaan ja kirjoittamaan tämän kirjan. Kirjassa esiintyy varmasti pyhän äänen ja pyhän tilan käsitteet, eikä kyse ole ristiriitaisuudesta. Pyrkimyksenämme on pikemminkin luoda tasapainoa, sillä useimmat planeetallanne eivät enää näe/kuule Jumalaa, ja näin on käynyt siinä määrin, että olette lipuneet sellaiseen muistamattomuuden tilaan, jossa olette unohtaneet koko Jumalan olemassaolon.

Eräs tapa auttaa teitä heräämään on luoda aluksi rajat tai jonkinlainen muoto sille, mikä on jumalallista. Esimerkiksi: "Rakkaus on jumalallista." Tai vielä erityisemmin: "Kun pyrkii tuottamaan rakkauden täyttämän äänen, äänestä tulee pyhä." Tämä on myös totta tietyltä rajalliselta kannalta katsoen. Se on hyvä herätysväline sen muistamiseksi, kuka ja mikä todella on - toisin sanoen jumalallinen olento. Tämä on hieno tapa suhtautua asioihin, mutta on tärkeää, ettei ala tuomita toisia, jotka suhtautuvat asioihin eri tavalla, sillä se olisi itsensä rajoittamista omin ajatuksin.

Jos kuitenkin sanoisimme, että "viha on myös jumalallista", tämä saisi aikaan hämmennystä keskuudessanne, ja voisitte kuvitella, että koska sanomme näin, tulemme pimeäksi kutsumaltanne puolelta. Olemme kuitenkin kaukana siitä (jos ylipäätään haluat uskoa tällaisen rajallisen käsityksen pimeästä puolesta) ja kuulumme siihen osaan valoa, joka on ääntä. Yritämme vain sanoa, että kaikki on osa Jumalan itsetuntemusta, viha mukaan lukien, sillä viha on vain sitä, että on unohtanut olla rakkaudessa. Kun ihminen herää, hän ei enää ole vihan tilassa, sillä siihen ei enää ole tarvetta. Unenkaltaisessa tilassa pysytteleminen on saattanut olla tarpeellista jonkin aikaa ja sillä on ollut oma merkityksensä. Tämä aika on kuitenkin nyt kulumassa umpeen ja kaikki olennot ovat heräämässä omaan jumalallisuuteensa ja myötäsyntyiseen rakkauden olemukseensa.

Toistamme vielä, että kaikki on pyhää. Jokainen ääni on pyhä. Mutta matkatessasi kohti heräämistä on välttämätöntä luoda rajoja käsityksillesi maailmankaikkeudesta. Kun alat herätä ja kasvaa henkisesti, nämä rajat ja niiden luomat ajattelun rajoitukset poistuvat ja lakkaavat olemasta. Luoja on Kaikki, ja niin Kaikki on Luoja, mukaan lukien se, mitä joskus kutsutaan "pimeäksi". Ei ole olemassa hyviä tai pahoja ääniä, on vain ääniä, jotka ovat Luojasta lähtöisin.

Tämän opetuksemme lopuksi haluamme sanoa, että tietyllä tietoisuuden tasolla ihminen alkaa ymmärtää sen, ettei pimeän ja valon, hyvän ja pahan, oikean ja väärän välillä ole mitään todellista eroa. Erot ovat suurimmaksi osaksi teidän itsenne luomia moraalikäsityksiä. Tällä tietoisuuden tasolla tapahtuu se, ettei enää ole pimeää ja valoa, hyvää tai pahaa, sillä tällaiselle vastakkainasettelulle ei enää ole tarvetta. Tällä tietoisuuden tasolla ei ole enää ole halua nähdä asioita dualistisesti ilmentyneinä. Tällöin ihminen myös ymmärtää kaiken jumalallisen ykseyden - ja aivan totta, tuo ykseys on rakkaus - eikä hän enää haluaa olla missään muusa tietoisuuden tilassa.

Heräämisen alemmilla tasoilla erilaisille muille tietoisuuden tiloille on toisinaan tarvetta. Vaikkei tässä tarpeessa ole sinänsä itsessään mitään vikaa, me kannustamme sinua pysymään rakkaudessa. Tämä nopeuttaa tietoisuutesi avautumista enemmän kuin mikään muu tietoisuuden taso. Sen lisäksi - planeettanne (ja sen ihmisten) kehityksen nykytilanteessa - se on myös tehokas tapa levittää energiaa ympärilleen ja saada aikaan värähtelytaajuuden muutoksia. Hyvin monet teistä ovat olleet tuossa toisessa tietoisuuden tilassa jo niin pitkään, että nyt alkaa olla aika herätä.

Suosittelemme, että luot omat määritelmäsi sillä, mikä on pyhää ja mikä ei, ja käytät mittarina ja rajoinasi rakkautta. Kun sitten aikanasi oivallat kaiken olevan pyhää, mittarisi ja rajasi ovat kadonneet ja olet jo valmiiksi ja luonnostasi rakkauden tilassa.

Haluamme lopuksi kiittää Jonathania siitä, että hän on toiminut energioidemme kanavana ja auttanut niiden ankkuroimisessa ja ilmentämisessä maan päälle. Me olemme aina olleet lähellänne, mitta tässä erityisessä vaiheessa planeettanne kehitystä me koimme, että ulkoinen ilmentyminen (toisin sanoen energioidemme nimeäminen) olisi soveliasta ja auttaisi teitä tiellänne eteenpäin. Me kiitämme myös kaikkia muita, joiden kautta olemme ilmentyneet ja tulemme edelleen ilmentymään.

Nauti tästä kirjasta ja sen opetuksista.

Shamael

Johdanto

Ennen kuin alat lukea tätä kirjaa, joka koostuu alunperin lehdessä julkaistuista artikkeleista, haluamme esittää sinulle kysymyksen. Mitä "värähtelytaajuuden muutos" merkitsee?

Oikeastaan olette kaikki vain värähtelyä - erilaisia jumalallisen aaltomuodon osia, jotka ilmenevät erilaisina ääninä ja väreinä monen monissa galakseissa ja maailmankaikkeuksissa. Te olette kaikki värähtelyä, ja Jonathanin mielestä te kaikki olette ääntä. Kyse on samasta asiasta. Jos siis olette värähtelyä tai ääntä, onko tuota värähtelytaajuutta mahdollista muuttaa? Entä onko sen muuttaminen luonnollista?

Meidän näkökulmastamme katsoen on. Sanommepa jopa, että tietoinen värähtelytaajuuksien muuttaminen on olennaista terveyden, tasapainon ja tietoisuudentilan kannalta. Te uitte varsinaisessa taajuuksien meressä, joka vaikuttaa omiin värähtelyihinne jatkuvasti. Jotkut näistä taajuuksista ja niiden tuomista muutoksista ovat ihmeellisiä ja erittäin hyödyllisiä. Toisille niistä olette jopa antaneet nimen, kuten Harmonic Convergence ja 11:11. Toisia ette taas ole nimenneet, mutta silti ne vaikuttavat teihin. Useimmat suotuisista taajuuden muutoksista on suunniteltu jouduttamaan sekä ihmisen että koko maapallon kehitystä. Ne ovat useimmiten niin hienovaraisia, ettei suurin osa ihmisistä huomaa niitä mitenkään. Toisinaan ne eivät kuitenkaan ole laisinkaan hienovaraisia ja monet ihmiset alkavat valitella kaikenlaisia huomaamiaan epätasapainotiloja.

Monesti tällaiset suotuisat taajuuden muutokset, värähtelyjen kiihdytykset, korkeampien chakrojen/valokehojen aktivoinnit - tai miksi niitä haluattekaan kutsua - ovat suoranaisen epämukavia. Joskus ne vaikuttavat kehon puolustusjärjestelmään ja toisinaan taas hermosto ja aivot alkavat oikutella. Silloin tällöin emotionaalinen keho voimistuu ja saattaa vihastua tai masentua, ja toisinaan taas mentaalinen keho kokee hämmennystä ja stressiä. Nämä suotuisat värähtelytaajuuden muutokset lataavat useimmiten olemuksenne korkeammalla valolla ja rakkaudella, mikä tietenkin on hyvä asia. Ainoastaan kykynne käsitellä näitä uusia valon määrän tasoja saattaa aiheuttaa teille ongelmia.

Eräs ratkaisu näihin värähtelytaajuuden muutoksista syntyviin ongelmiin on se, että opit muuttamaan omia värähtelytaajuuksiasi itse. Tämän kirjan sivuilla on lukuisia harjoituksia ja menetelmiä, joita voit käyttää hyväksesi oppiaksesi muuttamaan omia värähtelytaajuuksiasi. Näin tehdessäsi sinun on paljon helpompi käsitellä maapallolla nyt tapahtuvia suotuisia taajuuden muutoksia. Onko sinun vaikea käsitellä uusia energioita? Tunnetko energian jäävän jonnekin jumiin aiheuttaen sinulle epämukavan olon? Voit saada energian jälleen virtaamaan äänen, valon tai vuorikiteiden avulla. Ne auttavat sinua sopeutumaan uusiin energioihin paljon helpommin.

Jos sinun on vaikea käsittää kaikkia tällä hetkellä tapahtuvia muutoksia, kun opit itse muuttamaan omia värähtelytaajuuksiasi ja eritoten laajentamaan tietoisuuttasi (mikä on värähtelytaajuuden muutosten päätarkoitus), sinun on paljon helpompi ymmärtää sitä, mitä sekä sinulle henkilökohtaisesti että koko maapallolle on tapahtumassa. &Aauml;äni, visualisointi ja mietiskely ovat kaikki helppoja keinoja värähtelytaajuuksien muuttamiseksi. Lisäksi ne auttavat sinua ymmärtämään tällä hetkellä tapahtuvia taajuuden muutoksia ja virittäytymään niihin paremmin.

Olemme toistaiseksi puhuneet vain suotuisista värähtelytaajuuden muutoksista, mutta on olemassa sellaisiakin taajuuden muutoksia, jotka eivät todellakaan ole niin suotuisia. Siinä taajuuksien meressä, jossa te kaikki uitte, monet värähtelykentät ovat ihmisen itsensä luomia. Useimmat niistä eivät ole mitenkään erityisen suotuisia. Ajattele vaikkapa radio- ja televisioaaltoja, mikroaaltoja ja muita näkymättömiä taajuuksia ympärilläsi. Nekin aiheuttavat värähtelytaajuuksien muutosta. Ajattele kaikkea saastumista ja kemiallisia myrkkyjä, säteilyä ja muita tekijöitä. Ajattele vielä sitä, miten useimmat ihmiset elävät elämäänsä, ja ymmärrä, että jos on olemassa jokin luonnollinen olotila, jossa ihmisten on hyvä olla, se ei varmaankaan ole nykyinen olotilanne.

Mainitsemme nämä toisenlaiset taajuuden muutokset kahdesta syystä. Ensinnäkin, kaikki värähtelytaajuuden muutokset eivät suinkaan ole ihmisen kannalta suotuisia. Myönteisiä muutoksia, joiden tarkoituksena on aktivoida kehitystä, voi toisinaan olla vaikea sulattaa. Ihmisen itsensä tekemät aaltomuodot voivat kuitenkin olla äärimmäisen karkeita.

Esitämme toiseksi tätä ajatusta vasten, että taajuuden muutoksia tapahtuu, olitpa siitä tietoinen tai et. Voit siis päättää, että muutat itse omia värähtelyjäsi ja että työskentelet itse aktiivisesti näiden taajuuden muutosten suhteen tai että annat ulkopuolisten tekijöiden vain muuttaa värähtelytaajuuksiasi, missä tapauksessa saat myös tuta niiden vaikutukset.

Tärkein värähtelytaajuuksien muuttamisen menetelmä, jonka ihminen voi oppia, on muuttua sillä tavalla joustavaksi, että kun joutuu energiakenttään, joka ei ole oman olemuksen kanssa sopusoinnussa, värähtelytaajuuttaan voi muuttaa hiukan niin, ettei tuo energiakenttä aiheuta ongelmia. Kun taas tulee kenttään, jonka värähtely on suotuisa, sen vaikutusta voi tehostaa entisestään. Ihminen voi olla kuin viljankorsi, joka taipuu joustaen myrskytuulessa; ihmisen ei tarvitse olla kuin jäykkä pahvilevy, jonka myrskytuuli murtaa. Tätä vertauskuvaa käytämme taajuuden muutosten suhteen myöhemminkin.

Mikä sitten on värähtelytaajuuksien muutoksen tarkoitus?

Tähän voisi vastata, että niiden tarkoitus on auttaa sopeutumaan maapallolla tapahtuviin muutoksiin. Tämä vastaus on täysin hyväksyttävä. Kysymykseen voi vastata myös, että niiden tarkoitus on saada aikaan paranemista siellä, missä asiat ovat joutuneet epätasapainoon. Tämäkin vastaus on yhtälailla hyväksyttävä. Meillä on kuitenkin vielä eräs vastaus tähän kysymykseen: niiden tarkoitus on lisätä valon ja rakkauden määrää ihmisessä aina DNA:sta alkaen hienojakoisten energiakehojen tasolle. Valon ja rakkauden määrän ankkuroituessa ihmiseen, hän herää tietoisemmaksi. Ihminen aktivoituu. Hän alkaa ymmärtää todellisen jumalallisen luonteensa ja tarkoituksensa. Hän alkaa kilpailemisen sijaan tehdä yhteistyötä muiden kanssa - ja vieläpä myötätuntoisesti. Hän alkaa tehdä näin sekä itsensä, toisten että koko maapallon takia. Värähtelytaajuuden muutosten tuoman kollektiivisen heräämisen ansiosta ihmiskunnalle koittaa uusi ajanjakso.

Meille tämä on todellinen värähtelytaajuuden muutosten tarkoitus. Muutkin tulkinnat ovat hyväksyttäviä, mutta tämä on suositeltavampi. Uskomme, että se paljastuu todeksi sinullekin. Osa tässä esitetyistä ajatuksista löytyy tämän kirjan eri luvuista, mutta mielestämme oli tärkeää kerrata ne tässä, ennen kuin aloitat matkasi muuttuviin värähtelytaajuuksiin.

Hyvää matkaa!


Takaisin