Elämä ei tarvitse "sinua" mihinkään. Jeff Foster Ihmeellinen poissaolo
© 2002 Sylvia Browne ja 2009 Kustannus Oy Taivaankaari

Ote osasta I

Elämä: olemisen tarkoitus, sielun kehitys

Mikä elämisen tarkoitus on?

Olette kaikki Jumalan lähettiläitä levittämässä sanomaa maan päälle, mutta tämä sanoma on kuitenkin verhottu ja sinun on ratkaistava salakirjoitus itse. Kannat sisimmässäsi Jumalan säteilyä, ikään kuin olisit kirjoituskäärö, jolle Jumalan sana on kirjoitettu.

On totta, että Jumala on olemassa ilmankin sinua, mutta sinä olet kokonaan osa Jumalaa. Elät ikuisesti ja olet elänyt ikuisesti etkä koskaan vähene tai joudu hukkaan.

Hengellisyys on pohjimmiltaan itsensä löytämistä, Jumalan löytämistä itsessä ja itsen ulkopuolella ja taistelua kielteisyyttä vastaan. Kas, jos yksikin teistä menee ulos maailmaan näyttämään muille valoa, niin "harmaus" valkenee. Näin taistelet kielteisyyttä vastaan ja saat suuria aikaan vähällä vaivalla. Olette kaikki täällä kehittääksenne sieluanne. Olet valinnut elämän kokemisen edistyäksesi nopeammin. Kehityt Jumalan ainutlaatuisena osana täydentäen Hänen naiseuttaan ja mieheyttään. Jumala kokee naiseutensa ja mieheytensä kautta, sillä Hänessä on kaksi puolta.

Ala suhtautua elämääsi asiana, josta on selvittävä. Elämä voi olla hauskaa, mutta myös hyvin vaivalloista. Koeta parhaasi mukaan suhtautua elämään kouluna, jossa on syötävä mauttomia lounasruokia ja jossa opettajat eivät aina ole parhaimmasta päästä. Selviät paremmin, ellet menetä huumorintajuasi.

Miksi Jumala tarvitsee minua oppiakseen?

Jumalan, joka on kaikkitietävä, on koettava tietonsa. Tästä tarpeesta sai alkunsa koko luomakunta, joka on Jumalan tunteen ja älyn ilmentymä. Kaikki Jumalan puolet ilmenevät Hänen luomistyössään. Isämme ja äitimme täydellinen keskinäinen rakkaus oli niin suuri, että se moninkertaistui itsessään ja loi meidät kaikki. Meistä on tullut Jumalan tunnekokemusten suora lähde. Olemme kirjaimellisesti osa Jumalaa. Näin ollen Jumala kokee kaiken sen, minkä mekin koemme. Jos meillä on vaikeuksia, Jumala kokee ne ja jos iloitsemme elämästä, on Jumala ilossammekin mukana.

On totta, että Jumala tarvitsee meitä saadakseen kokemuksia. On silti oikeampaa sanoa, että Jumala on me ja kokee näin kaiken suoraan.

Jumalalla on kokemuksia myös ihmisten kokemusten ylitse. Näin on, koska Jumalalla on kaikki tieto, mihin verrattuna itse tiedämme vain hiukkasen. Ajatellaanpa esimerkiksi, että joku lukee kaikki veneen rakentamista käsittelevät kirjat, mutta hänellä ei ole mitään käytännön kokemusta. Niinpä hänellä ei ole asiasta kokonaiskuvaa. Kuitenkin jo pelkkä tieto antaa hänelle jonkinlaisen tuntuman veneiden rakentamiseen, vaikkei se tietenkään korvaa varsinaista veneen rakentamista. Me olemme Jumalan tiedon aistiva ja tunteva puoli. Jumalan rajattoman viisauden ansiosta kaikki kokemuksemme paisuvat Jumalassa paljon suurempiin mittoihin. Jumala kokee kauttamme mutta pystyy sulattamaan paljon, paljon enemmän kuin ymmärrämmekään.

Miten minun tulisi elää elämäni?

Itsensä hyväksyminen ja itsensä tunteminen osoittavat, että olet oikeilla raiteilla. älä koko ajan soimaa itseäsi omasta inhimillisestä epätäydellisyydestäsi. Lakkaa käyttämästä sellaisia lauseita kuin "Jos olisin tehnyt niin?" ja "Kunpa vain?" Nämä ovat kelvottomia ja kuluttavat voimavarojasi. Pidä huolta kehostasi. Ole ylpeä siitä, mitä omistat. älä muistele menneitä, sillä se voi olla hyvin rampauttavaa. älä anna tunteidesi kuumeta pikkuasioiden takia. Kun tunteiden kuumenemiseen sitten joskus on todellista aihetta, olet ehkä jo käyttänyt tunteesi loppuun ja "varasto on tyhjä". Järkivarasto ei koskaan tyhjene niin täydellisesti kuin tunnevarasto. Kun tunnevarat loppuvat, syntyy tyhjiö, joka luo identiteettikriisin. Tunnet olevasi vain puolet itsestäsi. Jos odotat tunnevarojesi täydentyvän, ongelmatilanne ratkeaa. Käytä siis tunteitasi viisaasti.

Voinko muuttaa tietäni?

Kaikki pelkäävät suhteiden katkeamista. "Miten solmin suhteen?" Tämä on yleinen ja kulunut kysymys. "Suhteen solmiminen" tarkoittaa vain täydellistä rakkautta ja suhdetta itseen, katkeamatonta yhteyttä itseen. Ne, jotka ovat edistyneet pidemmin harppauksin, ovat niitä, jotka pystyvät kommunikoimaan itsensä kanssa. Jos suhde katkeaa, on yksinkertaisesti aika siirtyä eteenpäin. En kuitenkaan halua vähätellä asiaa, sillä murhekin kuuluu elämään.

Tiedätkö, kuinka usein luot jotakin? Luot koko elämäsi ajan kauneutta tyhjästä. On totta, että sokaistut siitä, mitä ihmisessä ensimmäiseksi näet – kauniin, loistavan jalokiven Toiselta puolelta. Miehen ja naisen välinen liitto on luultavasti eräs maailmankaikkeuden siunatuimmista ja kauneimmista liitoista. älä kuitenkaan aliarvioi ystävyyssuhteita, jotka myöskin ovat hyvin kauniita, vaikkeivät kestäisikään kauan.

Vain sinä itse olet vastuussa omasta kohtalostasi. Olet itse suunnitellut oman elämäsi ennen tänne tuloasi. Tiesit jo edeltä käsin kaikki elämäsi ilot ja surut. Tämä on sinun valitsemasi tie täydellisyyteen. Voit muuttaa elämääsi vain silloin, kun sielu tietää, että sinun on aika siirtyä muihin kokemuksiin. Sielusi kehityksen tähden koet loppujen lopuksi kaikki suunnittelemasi kokemukset, kivuliaatkin hetket. Et voi koskaan muuttaa pääväylääsi. Voit muuttaa vain sivupolkuja. Päätie kulkee aina suoraan. Voit käydä syrjässä "nähtävyyksiä" katselemassa, mutta palaat aina päätielle. Tarkistit jokaisen "puistokadun ja kinttupolun" ennen tänne tuloasi. Näit kaikki oiko- ja kiertotiet matkallasi ja sen, mitä niille teet. Kysyit kaiken aikaa itseltäsi: "Palveleeko tämä tarkoitustani?" Juuri siksi masennut, jos eksyt liian kauaksi harhateille. Masennuksen kautta sielu yrittää viestittää sinulle, että olet eksynyt jäljiltä. Jos olet harhaillut todella kauas, saatat jopa sairastua fyysisesti. Jos esimerkiksi yrität suoriutua jostakin rasittavasta tehtävästä, saatat saada päänsäryn. Jossain toisessa tapauksessa voit saada vatsavaivoja. Sinun ei välttämättä tarvitse pyrkiä selviytymään samoista tilanteista kuin jonkun toisen. Jokaisella on oma tiensä. älä matki muita. Voit kunnioittaa jotakuta suuresti tai palvoa häntä sankarina, mutta oma tiesi on silti ainutlaatuinen ja vain sinua varten.

Paljonko tässä elämässä jää "sattuman" varaan?

Jokainen elämä kulkee omaa kulkuaan huolimatta siitä, mihin suuntaan se vie. Valtatiellä on risteyksiä, liittymiä ja sivuteitä. Elämäsi on paljolti kuin valtatie, se kulkee määrättyyn suuntaan. Joskus on valittavana useampia tievaihtoehtoja, jotka kaikki johtavat määränpäähän. Jos käännyt yhtäälle, voit joutua aavikolle. Valinnoistasi huolimatta matkustat kuitenkin samaan suuntaan, sinne minne oma tiesi vie, mikä ei tarkoita sitä, ettetkö voisi käyttää kiertoteitä tai joutua eksyksiin. Useimmat löytävät kuitenkin takaisin "valtatielleen".

Kaikki kokemuksesi ovat edeltäkäsin suunniteltuja. Juuri siksi käydään ennen tänne tuloa lukuisia neuvotteluja. Näet edeltäkäsin oman elämäsi ja siihen vaikuttavat tärkeimmät voimat. Tämä koskee kaikkia. Kaikesta tulee jättiläismäinen verkosto, jota ihmismieli ei voi koskaan täysin tajuta. Monien kohtaamiesi tilanteiden mutkikkuus on päätä huimaava. Niihin liittyy tuhansia ihmisiä ja loputon määrä suoritettavia yksityiskohtia.

Miten tarkoin tulevaisuuteni on määrätty?

Syntyessäsi elämään luovut vapaasta tahdostasi. Kun kerran olet elämäsi suunnitellut, pysyt suunnittelemallasi tiellä. Vapaa tahtosi toimii ennen syntymääsi. Jälkeenpäin toteutat vain kohtaloasi. Saat matkata monilla eri teillä, mutta sinun on päästävä päämäärääsi. On monia tapoja heittää tikkaa, mutta tikan on osuttava tauluun.

Sinulla on vain yksi kohtalo, täyttää tehtävä, jota varten tänne tulit. Tämä on ensimmäinen yleinen ehto. Ajatellaanpa, että elämänteemasi on oikeudenmukaisuus. Valitset sellaisia elämiä, joissa voit parhaiten toteuttaa teemaasi. Jos esimerkiksi olit yhdessä elämässä irlantilainen, voit ehkä haluta olla seuraavassa elämässä englantilainen. Tämä tuntuisi oikeudenmukaiselta. Oikeudenmukaisuus on tärkein vaikuttimesi, mutta voit valita eri tapoja toteuttaa teemaasi. Ehkä pelastat jonkun väärältä tuomiolta tai pidät varteenotettavan puheen. Tekojesi ei aina tarvitse olla suurieleisiä. Ei sinun tarvitse lyödä rumpua eikä kantaa lippuja. Teemasi on silti aina vallitsevana. Tämä on koko elämäsi salaisuus, oma teemasi. Täytät kohtalosi, kun saavut viimeiselle "poistumispisteellesi". Silloin tiedät vuorenvarmasti täyttäneesi teemasi edellyttämän tehtävän.

Monet elämäntilanteet näyttävät sattumanvaraisilta. Ehkä sinun ei ollut tarkoitus katkaista jalkaasi, mutta siihen oli kuitenkin mahdollisuus. Jos käytit tätä mahdollisuutta hyväksesi, sinulla oli ehkä tarvetta lepoon. Tai ehkä sinulle tarjoutui sairaalareissulla tilaisuus sovitella kahden henkilön välistä riitaa. Et siis milloinkaan pääse irti teemastasi. Se on aina edessäsi. Sellaiselle henkilölle, jolle oikeudenmukaisuus ei ole niin tärkeää, eivät kinastelevat kanssaihmiset anna aihetta puuttua asiaan. Mutta henkilö, jonka elämänteema on oikeudenmukaisuus, ei voi olla reagoimatta tilanteeseen. Hän sanoo itselleen: "Tämä kuuluu minulle, koska se vaivaa minua." Joten tässäkin tapauksessa hän toteuttaisi tehtäväänsä.

Tulevat elämät ovat suunniteltuina vain sisimmässäsi. Niitä ei ole kirjoitettu mihinkään, mistä ne olisivat luettavissa. Tästä syystä ei ole mitään mieltä puuttua niihin. Menneiden elämien terapoiminen on sen sijaan hyvinkin arvokasta.

Täytyykö minun kärsiä ja ahdistua?

Päätit tulla maan päälle, koska halusit kehittyä muita olentoja nopeammin. Se luettakoon eduksesi. Tämä on viimeinen planeetta, joka on voitettava hyvyyden puolelle. En tietenkään väitä, että kaikki tällä planeetalla olisi pahaa, mutta sillä on silti muihin maailmoihin verrattuna tihein kielteisyyden verkko. Kautta linnunratojen maa tunnetaan "rämeikkönä". Niiden, jotka ovat päättäneet tänne tulla, on täytynyt olla riittävän kehittyneitä pystyäkseen siihen. Tämä planeetta on kovin koulu, jota voit käydä. Saatat nyt sanoa, että olet langennut ja kompastellut. Niin oletammekin. Meitä ei huolestuta pelkkä lihallisuus. Meitä liikuttaa, niin kuin teitäkin pitäisi liikuttaa, tahallinen toisen yksilön vahingoittaminen. Ihme kyllä, näin ei kovin usein tapahdu. Ihmiset vahingoittavat useimmiten toisiaan puolustautuakseen tai pysyäkseen hengissä.

Juutut kiinni rämeikköön. Unetkin tällä planeetalla ovat kummallisempia. Maa on kaikista planeetoista surrealistisin. Lääketiede on selvästi muita alhaisemmalla tasolla. älykkyys on alhaisemmalla tasolla koko planeetalla. Tämä ei ole moite. Tosiasia kuitenkin on, että tullessasi maan päälle älysi sumenee. Juuri siksi sinusta saattaa usein tuntua siltä, kuin tieto olisi aivan käden ulottuvilla, mutta tiellä onkin tukos. Tällä planeetalla ilmakehä on paksumpi kuin muualla.

Ihmiset saattavat sanoa: "Ei minun ollut tarkoitus kuolla väkivaltaisesti" tai: "Miksi niin kävi?" Kuten olen todennut jo useaan kertaan, näet vain yhden kapean ajankohdan. Sellaisesta näkökulmasta et voi mitenkään nähdä koko totuutta. Saatat valita väkivaltaisen kuoleman toteuttaaksesi jotakin suurempaa. Niiden, jotka jäävät jälkeen läheisen kuoltua tai tultua murhatuksi, ovat ainoat, joiden on käytävä läpi surutyö. Poismennyt olento on jo täyttänyt tehtävänsä surutyön aiheuttajana. Ellet tartu jokaiseen hirvittävään asiaan ja käännä sitä hyväksi, menetät sen. Edistyneimmät sielut ottavat kantaakseen paljon kärsimystä täydellistyäkseen nopeammin. älä siis säälittele jonkun ihmisen kurjaa elämää, kuten te ihmiset usein teette, vaan säälittele pikemminkin ihmistä, jonka elämä on ollut aivan suurenmoinen. Kaikki joutuvat hankaluuksiin. Maallisessa ruumiissa niitä ei voi välttää.

Mutta hankaluuksia ei tarvitse kasata päälleen enemmän kuin on tarpeen. Eivät ne tule tyhjästä jostakin ulkopuolelta. Olet itse määrännyt ne itsellesi. Ehkä toteat nyt olevasi todella masokistinen, mutta niin ei ole asian laita. Halusit vai kokeilla voimiasi ja kestävyyttäsi.


Takaisin