Koska ajatukset eivät jätä alkulähdettään, meidän täytyy yhä olla siellä, missä Yksi Mieli on. Juha Kuvajainen Kamalan ihanat ihmissuhteet
Copyright © 2009 Jeff Foster ja 2011 Kustannus Oy Taivaankaari

Ajatusten takana

En ole mikään opettaja. Minulla ei ole mitään, mitä sinulla ei olisi. Minä en ole mitenkään erityinen. Ja tarkoitan tätä.

Jos tälle pitäisi antaa jokin nimi, sitä voisi kutsua jakamiseksi. Jonkin sellaisen jakaminen kaikessa ystävyydessä ja avoimuudessa, jonka kaikki jo tietävät, jonka kaikki tuntevat täysin välittömästi. Minun ei todellakaan tarvitse kertoa sinulle tästä yhtään mitään.

Olet aina tiennyt tämän. Minä vain muistutan sinua tästä.

Joskus kuulee ihmisten puhuvan siitä, miten jokin asia tuntuu juuri oikealta ja sopivalta, kun he lukevat tai kuuntelevat sanoja, jotka kumpuavat Selkeydestä. Tällainen oikean tuntu ylittää kaiken ajattelun, kaiken älyn, kaiken ymmärryksen. Tämä oikean tuntu kuvaa juuri sitä, mistä tässä kirjassa puhutaan.

Jokin muu saattaa aina paljastua tässä oikean tunnussa. Juuri tähän kaikki tämän kirjan sanat yrittävät osoittaakin – valoon, joka on ymmärryksen ulottumattomissa. Tajuamiseen, joka on kaiken ajattelun ulottumattomissa. Avautumiseen jollekin ihmeellisemmälle – ja tavallista tavallisemmalle – kuin mitä mieli voisi koskaan toivoa tajuavansa.

*

Kun puhumme ei-dualismista, meidän on usein käytettävä vertauskuvia ja paradokseja, koska yritämme osoittaa erittelevillä ja luokittelevilla sanoillamme johonkin, mikä on elävä ja eheä. Se on kuin yrittäisi pyytää vettä kalaverkolla. Mahdotonta.

Tämä kirja on täynnä tällaisia paradokseja ja ristiriitaisuuksia. Niinpä sellainen mieli, joka yrittää ymmärtää nämä sanat älyllisesti, joutuu varmasti hämmennyksiin. Mieli yrittää epätoivoisesti ymmärtää, sillä jos se kykenee ymmärtämään, se voi ottaa haltuunsa, ja jos se voi ottaa haltuunsa, se voi hallita. Se haluaa hallita. Se on hallinnut miljoonia vuosia eikä aio luopua asemastaan ihan helposti!

älä yritä ymmärtää mitään, mitä tässä kirjassa esitetään, vaan avaudu sille mahdollisuudelle, että oivaltamista saattaa tapahtua. Anna sanojen vain huuhtoutua ylitsesi. Paistattele niiden olemuksessa. Jos jokin tässä kirjassa tuntuu haasteelliselta, se johtuu vain siitä, että se on haasteellista. Tämän kirjan ajatukset haastavat joka ainoan ajatuksen, joka sinulla on henkisyydestä, elämästä, maailmasta ja sinusta itsestäsi. Jotkut sanat saattavat tuntua uhkaavan suoraan kuvaasi itsestäsi, ajatuksia siitä mikä olet, käsityksiäsi todellisuudesta.

Ole avoin tälle mahdollisuudelle. Ja muista, että tämän kirjan kirjoittaja on sen lukija. Jos jokin tässä kirjassa vaikuttaa karkealta, julmalta tai välinpitämättömältä, se ei ole tarkoitus. Tarkoitus ei ole järkyttää tai suututtaa ketään; tarkoitus on ainoastaan jakaa mahdollisuus täydelliseen, pyyteettömään rakkauteen.

Tämä kirja on ilmestynyt unessasi tyhjästä muistuttamaan sinua siitä, minkä jo tiedät entuudestaan.

*

Eivät ainoastaan sanat tässä kirjassa yritä välittää sen sanomaa. Eivät ainoastaan sanat yritä ilmaista sitä, mitä ei voi ilmaista. Kaikki tekee niin. Kirjaimellisesti kaikki ympärilläsi ilmentää koko ajan täydellisesti vapautta. Se on tuoksuissa, äänissä, liikenteen melussa, kaikessa liikkeessä – kaikki ilmentää tätä ja kaikki on tämän ilmaisua. Se on kaikkialla, mutta me emme sitä näe. Tässä vasta varsinainen kosminen vitsi.

älä siis jää liiaksi kiinni tämän kirjan sanoihin. Ne ovat vain pieni osa elämän tanssia. Ne ovat vain pieniä aaltoja Olemisen pinnalla.

Jos luet avoimesti, avoimin mielin ja sydämin, jos olet valmis asettamaan kaiken tietämäsi syrjään, jos olet avoin toisenlaiselle mahdollisuudelle, mahdollisuudelle joka näyttää olevan kovasti kaikkea sitä vastaan, mitä meidät on opetettu uskomaan, silloin jokin tässä kirjassa saattaa ehkä tuntua sinusta täysin oikealta. Ehkä tunnistat jotakin, ehkä tajuat jotakin, ehkä jokin häviää pois tieltäsi – siis jos olet avoin.

Ja tietenkin, jos luet tätä kirjaa ahdasmielisesti ja suljet sydämesi, saatat vain tuntea itsesi turhautuneeksi ja pettyneeksi. Saatat takertua sanoihin siinä määrin, ettet huomaa sitä, mihin ne viittaavat. Jos tilanne on tällainen, suosittelen, että lasket tämän kirjan toistaiseksi kädestäsi palataksesi siihen myöhemmin jos ja kun mielesi on avoimempi.

*

Minun on tässä vaiheessa syytä varoittaa sinua: tämä ei ole mikään sellainen kirja, jonka avulla voit etsiä helpotusta elämääsi. Tämä ei ole mikään pikaparannuskirja. Tässä ei käsitellä kaikkien ongelmiesi ratkaisemista. Tätä kirjaa ei ole kirjoitettu, jotta sinulla olisi parempi olla oman kuvitteellisen itsesi suhteen.

Tämä kirja kertoo näkemisestä – tämä sana kuvastaa hyvin kaikkea sitä, mitä tällä kirjalla yritetään välittää. Sen näkemisestä, etteivät sinun ongelmasi ole alunperinkään olleet sinun ongelmiasi. Sen näkemisestä, ettei sinulla ole ollutkaan mitään omaa elämää, jota pitäisi jotenkin korjata. Ettet koskaan ole ollut hetkeäkään erossa Elämästä.

On vain tämä – tässä ja nyt – ja se on jo aivan täydellistä eikä sitä tarvitse mitenkään parannella. Se, mitä olet aina kaivannut, on aivan silmiesi alla, eikä se näytä alkuunkaan siltä, mitä olet kuvitellut.

Nämä ovat kaikki hyviä uutisia. Sinun on luovuttava elämästäsi pelastaaksesi sen, kuten Jeesus sanoi. Kuole, ennen kuin kuolet, sanoi profeetta Muhammed, eikä mitään kuolemaa ole. Kun etsijää ei enää ole, on vain rakkaus.

Jos olet valmis kuulemaan ja avoin ja halukas päästämään irti, ota vastaan tämä "hiljainen henkinen vallankumous".


Takaisin